onsdag 24 augusti 2011

dyraste huset är faktiskt på rea

Just idag är det här ett av de dyraste husen på HemnetEller hus och hus, "En lantegendom vid havet" som mäklaren uttrycker det, och vidare:
"Råö Gård uppenbarar sig likt en fristad av minutiös elegans på västkustens kanske bäst bevarade kustremsa.

Fastigheten består av 154 ha mark, huvudsakligen ett magnifikt naturreservat med häpnadsväckande flora och rikt djurliv som möjliggör både jakt och fiske. Utanför den egna kustlinjen kan man till och med fascineras av en av Sveriges största sälkolonier.
Förutom den trolska naturen, den privata stranden och den egna hamnen inbjuder Råö Gård till socialt umgänge i världsklass med majestätiska ytor och en bibehållen storhetstid som genomsyrar otaliga originaldetaljer likt vackra väggmålningar."

Minutiös elegans, trolsk natur, majestätiska ytor (superlativen haglar). Inte illa vad man kan få för pengarna - eller hur? 65 000 000 kr, sextiofemmiljoner kronor! 


en egen strand är ju inte helt fel...

gräsmattan är lika välputsad som altanen...
fint hus, fin vy...
GöteborgsPosten hade tidigare under året en artikel om försäljningen:
"Den är taxerad till 18,6 miljoner kronor för 2009 vilket innebär ett marknadsvärde på 30 till 35 miljoner kronor. Men det faktiska priset skulle, enligt uppgifter till GT, kunna ligga på så mycket som 80 till 100 miljoner kronor."
Faktiskt har Karin Broström syster till skeppsredare Dan Broström och hennes make, kameraföretaget Hasselblads grundare Victor Hasselblad och tidigare Volvochefen Pehr G Gyllenhammar bott i huset - bara det.

Annan artikel från 2011-05-27 i samma tidning:

"Familjen Gyllenhammar gör ett nytt försök att sälja herrgården på Råö. Nu har priset sänkts från 100 till 65 miljoner kronor."
Det är ju faktiskt rea på huset! Bara att slå till! Äger man det här måste man ju kunna skryta med att ha det finaste huset på Västkusten i alla fall?

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...