torsdag 25 augusti 2011

men vem ska köpa finaste huset?

Bloggaren Cornucopia frågar sig:

Har vi slut på miljonärer i Sverige?


"Villan har legat ute till salu via premium-mäklare som Skeppsholmen/Sothebys för 20 MSEK i ungefär ett år, men sänktes i april till knappt 18 MSEK." ... "Det var också värderingen på knappt 18 MSEK, utförd av värderingsman (=mäklare får man förmoda), som låg till grund för Kronofogdens exekutiva auktion." ... "Borde ha varit en smal sak att få sålt ett sådant premiumobjekt. Men inte. Budgivningen började på 3 MSEK och slutade till slut på 10.4 MSEK. Kronofogden accepterade inte så låga bud och det blev ingen affär."
Ojoj - kan det vara så illa? Vem skall då köpa alla de finaste husen? Cornucopia kommenterar också det fina huset i mitt förra blogginlägg:

"Det här är inte det enda exemplet på osäljbara premiumobjekt. Priset på Gyllenhammarsläktens gods på Råö" ... "har tydligen sänkts från 100 MSEK till 65 MSEK, men objektet är lika osäljbart för det."
Särskilt gillar jag den här kommentaren om Husbankomaten:

"På ett med vardagligt plan är det värt att tänka på för de som tror sig kunna ta ökade lån på huset framöver, t ex om man behöver lägga om ett läckande tak. Husbankomaten kan mycket väl vara stängd när den behövs som bäst."
Husbankomaten ja, den som de flesta av oss husägare tror så blint på och ser som en extra inkomstkälla ibland...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...