onsdag 28 september 2011

annorlunda annons hus till salu

... mäklarens annons om det orginella orginalhuset till salu finns här, Dunkehallavägen 81, Dalvik Jönköping huset heter Villa Majsäter.


Alla mäklarbilderna är tagna i svart-vitt. Huset är i orginalskick inklusive möbler. På bilderna visas tidstypiska statister! Annolunda grepp. Jätteläckert. Att det fortfarande år 2011 i det stylade inredningshysteriska Sverige finns kvar något som detta! Borde byggnadsminnesförklaras!


Mäklarbyrån skriver:
"Fantastisk fastighet, med originaldetaljer från byggåret 1909. Stora pampiga hallar, sal, salong, serveringsgång samt 4 sovrum. Stor trädgård på 3000 kvm med porlande bäck. Renoveringsbehov."

"Bilderna är tagna tillsammans med statister från Teatern och museet har varit och dokumenterat den unika fastigheten, som är i originalskick från 1920 talet. Det var då en av de modernaste fastigheterna i Jönköping med centralvärme, el från eget elverk samt toalett."
statisterna
trasmatta i trappan
vilka orginaldetaljer, vilken panel!
tror ni detta kallas badrum?
ojoj, ska man skratta eller gråta över ett sånt kök? är säker på att generationers ingrodd användning syns i verkligheten. Charmigt eller hemskt? Vad tycker du?
vet ni hur mycket jobb det är att renovera ett sådant fönster?
En dröm - för den händige skriver Aftonbladet.

"Den som köper måste lägga ner miljoner. Allt måste göras om"
En del har kallat det spökhus.
För andra är det rena drömmen.
Tiden har stått still i Villa Majsäter – men nu ska huset vid ån säljas och väckas ur törnrosasömnen." 
" I dag ett äkta renoveringsobjekt som blir ditt för 2,2 miljoner kronor.
– Det är inte kommunalt vatten och avlopp och man bör se över värmesystemet som är från början 1920-talet. Man bör också dränera runt huset för att möta dagens krav..."
"För att väcka uppmärksamhet och sparka igång budgivningen på en backande villamarknad har mäklaren tagit till radikala grepp. Bostadsannonsen är ett kostymdrama med äkta statister."
Jnytt.se skriver om Huset där tiden har stannat är till salu
"På 1910-talet fanns ingen vattentoalett i huset men torrtoaletten var väldigt modern. Varmvatten fick man från en badkamin i badrummet där vattnet värmdes upp via centralvärmen."

"Huset renoverades 1927 men efter det har tiden faktiskt stannat. Både interiört och exteriört."
Mer läsning: Krisande bomarknad föder kreativa annonser där bloggaren också rekommenderar annonsen Kryddgränd 4, 2 tr, Farsta som en annorlunda fastighetsannons. I annonsen berättas historian om de som bott och levat där istället för torra bostadsfakta.
"Det var i den här lägenheten mitt och min sons nya liv började. Vi bestämde alla regler. Här har det till exempel aldrig bråkats. Däremot har det lekts många hundra timmar med LEGO."

"Jag säljer lägenheten till fast pris. Det beror på att jag själv ogillar budgivningar (jag har inte budat på en bostad de senaste tio åren). Om den här lägenheten följde Hemnets kvadratmetersnitt för området skulle den kosta drygt 1 630 000 kr. Nu kostar den istället 1 390 000 kr. Och det är absolut ingen medioker lägenhet vi pratar om. Den som skriver på först får köpa den. Priset kommer varken att justeras uppåt eller nedåt."

läs bostadsannonsen så förstår du vad bilden på fisken har där att göra
Om statisterna Villa Majsäter, Porträttera dig i en annan tidsålder.

En annorlunda fastighetsannons har jag sett för något år sedan när en större villa i Alingsås var till salu (hittar tyvärr inte dessa bilder just nu). Där fyllde man huset med glada människor som lagade mat i köket, åt middag i matsalen och umgicks på terassen. Sedan togs det bilder till mäklarannonsen. Huset blev bebott och de som tittade på bilderna såg att i det huset kunde man umgås och ha trevlig tillsammans!

Fram för nya grepp - ut med det tomma sterila vita! Säg upp alla homestylister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...