lördag 24 september 2011

nybyggd hästgård

... ska jag visa här för den som liksom jag gillar hästgårdar. Sen bryr vi oss inte så mycket om just nu att priserna på hästgårdar sjunker. Det här är också ett alternativt sätt att bo på hästgård. Och faktiskt tycker jag att huset liknar de i inlägget om att bygga hus.

Vad sägs om hästgård till salu på Julmyra:

"Man kan inte bo mycket vackrare och mer exklusivt än så här om man är intresserad av hästar. Tänk dig att kunna vakna till det dova ljudet från hovtramp på rundbanan och ha tillgång till denna exklusiva träningsanläggning för hästar"
"Här erbjuds en magnifik ljus och rymlig arkitektritad villa byggd 2008 av Sävsjö Trähus på  Julmyra Horse Center’s fantastiska träningsanläggning. Den exklusiva villan ligger högt belägen i Sydvästläge med utsikt över rundbanan och den vackra landsbygden. Fastigheten omfattar drygt tre hektar mark och är ypperligt lämplig för hästhållning."
Alla bilderna finns här.

anläggningen syns i bakgrunden
pampigt
inget fel på det köket, eller hur?
nån har uppenbarligen förstått att häst betyder mycket smutskläder
Mäklarannonsen hittar du här. 6 750 000 SEK. Oj! 

Hästgården ligger alltså på Julmyra.


"Julmyra Gård är en mycket påkostad träningsanläggning där allt är gjort av högsta kvalité för att skapa en optimal anläggning för alla typer av ridaktiviteter samt träning av travhästar.
Julmyra ligger ungefär fem mil utanför Uppsala i Heby Kommun som förmodligen är Sveriges "hästvänligaste" kommun."

Här finns alltså paddock, ridhus, skoggsslingor, backar, rakbana, galoppbana, och rundbanor. "Allt" för alla slags hästsporter tydligen. Visste vore det fantastiskt att ha alla dessa banor att rida på även för en hopp- eller dressyrryttare? Intervallträning, ridning och skogspromenader - allt på varierande underlag och i en miljö som är till för hästar och hästfolk.

Mer om ridsport på Julmyra hittar du här."I dagsläget finns det ett antal privata stall på Julmyra. Ett nytt stall för 40 hästar planeras på Etapp 1, som tomt- och lägenhetsägare på Etapp 1 kan få tillgång till."
I konceptet ingår att bli "Sveriges första hästsportsamhälle", "Framtidens hästsamhälle". De konstaterar precis som i inlägget om Hagahill

• Att älska hästar är ett sätt att leva!
• Att bo nära hästar och natur är livskvalité!
• Att leva med sitt stora intresse och sin passion är lyx!

En av skillnaderna verkar vara att på Julmyra kan man bygga sig en egen hästgård och inte bara ett hus. Och att en hel del fokus ligger på travsporten. Men som skrivits förut, jag tror att det är en stor fördel att bygga och bo på det här sättet om du vill bo på hästgård - mot det traditionella hästgårdsboendet där var och en har sin egen lilla gård. Här får du ju tillgång till alla ridvägar och ridhus och hela anläggningen. På köpet får du tillgång till andra hästmänniskors kunskap och yrkeserfarenhet. På en stor anläggning finns regelbundet hovslagare, veterinärer och tränare att tillgå. Där finns förhoppningsvis kunnig personal att köpa tjänster av.

Skandiamäklarna säljer mindre hus på samma anläggning - " Här säljer vi nya parhus i såväl ett- som tvåplan mellan 90 kvm och 136 kvm. " Då blir priserna mellan  1 495 000 kr och 1 995 000 kr. Bilder och ritningar här.

inte riktigt lika pampigt som huset ovan men nybyggt och till ett annat pris.Men allt har väl inte varit guld och gröna skogar hittills, "Ridhuset i Julmyra snart klart" från UNT.se Heby:
"Visionen sprack emellertid. Det planerade ridhuset försenades ett år på grund av en överklagan i ett miljöärende. Den därpå följande finanskrisen hösten 2008 försatte Staffans Svenssons bolag i konkurs. Följden blev att åtskilliga av dem som hade köpt en tomt ville dra sig ur då de kände sig lurade och besvikna"
Så jag återkommer till min tveksamhet till de här projekten, d.v.s att det är lite moment 22 - vad skall byggas först? Anläggningen eller boendet? Utan sålda fastigheter inga pengar in till att bygga anläggningen och utan anläggning vill ingen köpa fastigheterna...

Men visst kan det finaste huset på en hästgård finnas i en "hästby". Och har du på något sätt vunnit en massa pengar på trav så kanske du har råd.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Som svar på din tveksamhet kan jag meddela att anläggningen är byggd. Träningsanläggningar finns i form av bl.a nybyggt ridhus om 30 x 84 meter, paddock utanför ridhuset, flera km belysta ridstigar, flera mil rivägar i omgivningarna och på området, rakbana/galoppbana, backbana samt 2 st. travbanor.

    Således en hel del för den hästintresserade. Och mer kommer...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...