måndag 12 september 2011

svårsålda herrgårdar

.. skrev jag om i inlägget Dyraste huset är faktisk på rea. Faktum är att det fortfarande är till salu. Men det är ingen mening att pruta trots det vilket framgår av GPs artikel "Gyllenhammars Herrgård svårsåld".

"Gyllenhammars sommarhus har visat sig svårsålt. När fastigheten legat ute till försäljning i drygt ett år anlitades en ny mäklarfirma och i maj sänktes priset med hela 35 miljoner. Men trots det är gården fortfarande till salu."
Trots det hävdar mäklaren att priset är rimligt och inte ytterligare kommer att sänkas. Så det så!

För dig som nu känner att 65 milj tyvärr ändå är för dyrt så finns det ett annat lämpligt objekt. "Mycket" billigare - bara 27 miljoner. Detta hus har också ägts av kända affärsmän (Dan Broström och J Christer Ericsson), om du känner att sådant har betydelse för ditt fastighetsägande. Huset kan räknas som herrgård, är oerhört välskött och lämpligt för s.k. representation. Enda skillnaden är väl det där med havet och den egna stranden förståss. Men alla gillar ju inte båtar och segling och tång och maneter. Och att betala 38 milj (mellanskillnaden) för en bit privat strand känns väl lite onödigt? Du kan få många utlandsresor till finare badstränder för den pengen! Här är det, Österbodarna Egendom:


"En enastående egendom. Herrgård med samlad gårdsbildning där mangårdsbyggnaden är klart avskild från ekonomibyggnaderna. Mangårdsbyggnaden omfattar ca 550 kvm och är uppförd i empireinspirerad arkitektur. Annexbyggnaden med ett stort modern spa. Flera byggnader där samtliga är i mycket gott skick."

ja jag sa ju det inget hav men nära till sjön (Mjörn)

ett antal blandade byggnader ingår i köpet

jamen visst är det här ett fint hus!

den här bloggen gillar hästgårdar så här kommer stallet. välsopat.
matsalsbord.et får du köpa själv, köp ett stort.
och du - gå inte vilse i badrummet.
och skulle inte badrummet ändå räcka till finns det ett spa såklart.
Fast nu är det ju så här att den här herrgården har också visat sig svårsåld. Trots att den alltså är betydligt billigare än Gyllenhammars Herrgård. Fastighetsannonsen har legat 216 dagar på hemnet.se och fått 15 763 besök. Skulle gissa att de flesta av de besökarna (precis som jag) inte riktigt har råd... Vad mera är så står det i denna artikel från 2009 att priset är 45 miljoner - så återigen reapris på svårsåld herrgård - nu bara 27 miljoner. Stackars säljare, stackars mäklare(?).


Lite historik och fakta om Österbodarne Egendom, redan 2009-05-23 annonserades fastigheten ut första gången - Anrik herrgård till salu rapporterar Alingsås Tidning. Innan egendomen såldes såldes även entreprenören J Christer Ericssons omfattande samlingar på Österbodarne Egendom - Unik auktion på Österbodarne och många nyfikna kom - Folkvandring till auktionen på Österbodarne. Lite om priserna hittar du här. Ägaren säger i intervlju - Detta har varit vårt livsverk. Innan auktionen hann det dock vara ett inbrott - Tjuvar stal för en miljon i herrgården.


 
säljaren
Dessa svårsålda herrgårdar. Vad har hänt med fastighetsmarknaden? Vad har hänt med Sveriges rika? tror de kanske också på räntehöjningar och svårare tider...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...