torsdag 29 september 2011

svarta hus istället för vita hus?

...och då pratar vi inte om svarta hus som i kvittolöst utan svart som i färgen på huset. Jag har förut visat upp bilder på vita hus, vit inredning och drömt om New England-huset jag skulle bygga om jag skulle bygga hus.

Men jag tycker att svarta hus kan vara riktigt snygga också. Framförallt de moderna stilrena svarta husen. Någonstans har jag läst att det är det svarta pigmentet i Falu Rödfärg som gör att den faluröda färgen passar så bra till våra gamla svenska hus och svenska natur. Så då borde ju helsvart passa ännu bättre till den svenska naturens färger? Här kommer några bilder på svarta hus:

speciellt effektfullt tillsammans med vit snö
svart målat med svart falu rödfärg, så fint till graniten

rakt, strikt och väldigt privat

ägaren får förlåta mig men det här huset hade jag gärna sett i en ljusare färg
ojoj! huset ligger i Habo, trots palmerna på taket
oj igen!
svart friggebod, läckert
svart hus och svarta fönster
svart och grå sten, vackert ihop
svart New England hus? nej, de skall vara vita tycker jag.
Alcro skriver i sina färgsättningsråd - "en mörk bakgrund och framhäver detaljer i andra kulörer".

"Ett svart hus känns trendigt, men för att den svarta kulören ska komma till sin rätt bör huset inte ha alltför mycket detaljer utan gärna en lite stramare arkitektur" skriver viivilla.se i artikeln fint färgsatt fasad.

Och smaken är delad, på familjeliv.se hittar jag det här - "Höll på att tappa haken när jag kom hem från en kortare semester! Grannens hus är svart! Helt svart! Ser fruktansvärt ut! Vem vill ha ett svart hus? Får man ens måla i en färg som utmärker sig så? Ska jag tvingas se deras kolsvarta hus nu i flera år "

Till den sista sure grannen vill jag bara säga - det kunde vara värre:


Och ja, mitt drömhus kunde vara svart men då vill jag också ha ett modernt rakt stilrent hus med stora fönster placerat vid havet och klipporna eller i den svenska naturen!

2 kommentarer:

  1. Ja svart är fint!!!! Men dödens för träet, det blir för varmt. Så man ska satsa på puts eller skivmaterial i såna fall...

    SvaraRadera
  2. Yepp, svarta huset på Sjogarp i Habo! Svart är nice.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...