lördag 8 oktober 2011

fastighetsmäklare

...kritiserar jag ju lite på den här bloggen ibland. Det är inget personligt menat eller något påhopp på mäklarkåren. Bara ett konstaterande ibland att de s.k. mäklarflosklerna lätt kan bli överdrivna och för många.

Vill du veta mer om en mäklares vardag har du en trevlig blogg här, mäklarvardag.


"Få yrken är så omdiskuterade som mäklarens. Myterna och historierna är många." skriver Ystads Allehanda här om bloggen mäklarvardag.

I tv-serien såld på hus har vi ju sett en mer glassig sida av mäklarnas arbete. Och förresten vem tycker att en värdering av en bostad är seriös efter att ha sett hur mycket de olika mäklarnas gissningar skiljer sig? Jamen, säger du de var ju inte på hemmaplan? Ok, då men en värdering är i alla fall fortfarande bara en gissning.

"Såld på hus är en tävling där fastighetsmäklare sätts på prov. Programmet går ut på att se hur bra de är på att gissa priset på nyligen sålda objekt i för dem obekanta orter i Sverige."
En del avsnitt finns att se på TV4 Play här (för de med premium).

En del mäklare blir lite gnälliga också och bloggar om "Dåliga kunder" - "Den sanna historien om hur det är att arbeta på ett glassigt kontor i Stockholms innerstad. Eftersom bilden utåt är så jävla positiv så behöver man ju fan ventilera sig lite ibland."

skall mäklaren sälja något sådant här får han kanske förvänta sig krävande kunder?
Eller bloggen mytenomattvaramäklare som ogillar att jobba mot provision och oförskämda budgivare. Så tröttnade bloggaren på att blogga ganska snart också, eller tröttnade han/hon på att vara fastighetsmäklare?


E24 skriver om "Så skyddar du dig mot oseriösa mäklare".
"Felaktiga objektbeskrivningar, bristfällig information eller dåligt utformade besiktningsklausuler ligger ofta bakom de varningar som delas ut till mäklare."
Fast ett inlägg som svar till artikel lyder så här:
"Alla Fastighetsmäklare är seriösa, dom har ju sin licens. Och dom skojare som inte har licens är inte fastighetsmäklare ! Artikeln borde lämnas till åtal för förtal"
Kan vi konstatera att ämnet berör och att det nog finns en hel del jobbiga köpare och säljare och mäklare faktiskt. Personkemi? Ett köp av bostad är ju ett av livets viktigaste beslut/köp för de flesta av oss vanliga dödliga? Och alla vill vi att det skall vara drömhuset!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...