måndag 3 oktober 2011

olika boenden, olika liv

Jag kan berätta att GPs Bostadsbilagan, som handlar om bostäder och bostadsannonser, idag var tjockare än alla de andra delarna av GP tillsammans. Om det sedan säger något om att det finns alldeles för många fastigheter till salu just nu eller om det säger något om bristen på andra världsnyheter eller om att det viktigaste i våra liv är den lilla snäva cirkel som rör oss själva och där våra boenden är en stor del?

I dagens Bostadsbilaga kan man bl.a hitta följande fastigheter:

Hovåsvägen 13, Hovås Göteborg, 34 milj kr
"Magnifik villa, uppförd 1910 med högt utsiktsläge över hav och golfbana"
Södra Vägen 32, Lorensberg, Göteborg, 6,45 milj kr
"...representativa våning, belägen i pampig fastighet"
Just idag var det dessutom näst intill omöjligt att ta sig från sitt boende utanför storstaden in till Göteborg med kollektivtrafiken för de som har valt ett annat boende än en lägenhet på Södra vägen - "Pendlarkaos efter stopp i tågtrafiken", "Brand stoppade många spårvagnar" och även biltrafiken drabbades  "Krock på E6 vid Lindome".

I tidningen Metro kunde man sedan imorse läsa om familjen som tvingas bo med vägglössen,
"I en hyreslägenhet i Hammarkullen sover en familj med sex barn på tunna madrasser på golvet. Vägglöss har invaderat deras hem och de har tvingats  kasta sina möbler. "


I Göteborgsbloggen skriver Henrik Wallgren om Livet på landet
"Här bor de i sin timrade stuga som om tiden stått still, eller som om de bara hoppat över industrifasen och flyttat rätt in i en ljusnande framtid. De har inga lån och mycket små levnadskostnader och därför är de lyckligaste och rikaste människorna jag känner. De har nämligen knäckt koden."
Fastighetsmäklaren Fredrik Eklund 33 år är med i TV-serien "Svenska miljonärer", han bor i New York. Se avsnittet på Kanal 5 Play.

porrfilmstjärna och stjärnmäklare, många guldstjärnor för att bli miljonär
"Fredrik Eklund lever ett ovanligt och ovanligt framgångsrikt liv.
Förr som prisad porrfilmsstjärna och i dag som en av New Yorks absoluta toppmäklare."
Läs mer här - om han blivit miljonär på sin bok, porrbranschen eller som mäklare framgår inte. Sedan åtta år tillbaka bor han i New York och nu vill han flytta till Upper West Side för att kunna promenera hundarna i Central Park.  Han gör även fastighetsaffärer i Sverige som kommenteras av bloggen Bobubbla här.  Bl.a har han sålt (försökt sälja? på annons igen för 29,9 miljoner) "Sveriges dyraste sommarhus till salu", Rossö Strömstad.

Burgerkungen Jaan Kaber säljer sommarparadiset på Rossö. 50 miljoner kronor?
Vad jag ville säga med det här inlägget? Förutom att det finns många olika slags boenden och många olika slags livsstilar. "Olika falla ödets lotter" finns det ett svenskt ordspråk som säger. Nu tror jag inte riktigt på ödet, för visst finns det möjligheter att påverka sitt livs riktning själv? Och sitt boende? Jag kan inte ens säga vilket av husen ovan som var finast och vilken livsstil jag skulle vilja ha av de ovan. Förutom att nog ingen bor frivilligt med vägglös i Hammarkullen? Men om Stjärnmäklarens liv är mer avundsvärt än parets i den timrade stugan på landet - det tror inte jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...