onsdag 5 oktober 2011

stor dyr vit villa

häromdagen skrev jag om olika boenden, olika liv. Det handlade om att vissa bor i dyraste villan, andra med vägglöss, andra i ett litet torp på landet och vissa i New York och diskussionen handlade om var man var lyckligast? Då visade jag en villa i Göteborg på Hovåsvägen 13 för 34 milj kr.


Igår skrev Expressen om den stora dyra vita villan - "Tv-villan till salu för 34 miljoner".
"Klassiska villa Lindarna i Hovås är till salu för 34 miljoner kronor.
Här bodde den berömda marinmålaren Axel Lind under många år.
Och här spelades tv-serien "Lyckligt lottade" och filmen om familjen Gyllenhammar "En spricka i kristallen" in."
Säljarna är tydligen familjen Bertilsson från Kvänum, som är i kosmetikabranschen, Madame Chic. Det här Madame Chic? Kan man tjäna så mycket pengar på smink-industrin?

Madame Chic själv?
Om du undrar vad man får för pengarna så kommer några interiörbilder här:


Förra gången Villa Lindarna var till salu kostade det 12 miljoner, men det är klart prisökningen på villor har ju varit stor sedan 2003.
"Det finns dock ett renoveringsbehov, säger mäklaren Stefan Börjesson, Bjurfors. Som redan har spekulanter på huset trots utgångspriset på 12 miljoner kronor och att renoveringsbehovet ligger på 5-6 miljoner kronor. - Men sedan har man ett utan konkurrens, menar Stefan Börjesson."

Och det är väl inte tal om att om man vill ha det finaste huset att representera i och skryta om så är det här ett toppenobjekt! Om du nu vill det alltså...

GT/Expressen passar också på att presentera de andra dyraste objekten till salu i Göteborgsområdet just nu:


Råö Herrgård och Östra Bodarene Herrgård har vi skrivit om tidigare på den här bloggen.

Kopplingen mellan Råö Herrgård och Villa Lindarna i Hovås är ju familjen Gyllenhammar genom boken "En spricka i kristallen".
"Cecilia von Krusenstjerna, född Gyllenhammar, växte upp i en familj där det mesta kretsade kring pappan. Hennes första bok, En spricka i kristallen, är en berättelse om ett känsligt och osäkert barn som har allt utom det viktigaste ett famn att krypa upp i."

Va, blir man inte automatiskt lycklig om man har ett så dyrt hus? Vad får man egentligen för pengarna? Tom yta? Mycket fasad?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...