lördag 19 november 2011

etagevilla 70-tal

jag har bloggat om "Annorlunda hus", "fint 60-tals hus" och "fint 50-tals hus". Därför kommer nu ett annorlunda 70-tals hus. Jag har ju berättat att jag gillar annorlunda hus och stora hus ;)

Bassåsvägen 42, Hovås, Göteborg, 5 975 000 kr utgångspris, Rum: 6,
Boarea: 221 kvm, Biarea: 45 kvm, Tomtarea: 728 kvm, Byggår: 1976.


"Välkommen till denna gedigna etagevilla på populära Skinteboplatån! Högt och fritt läge, som sista hus på återvändsgata och gränsande till naturen ligger denna villa ostört och barnvänligt, med vidsträckt utsikt över hav och skog."
hallen känns som att kliva in i en skola eller idrottsanläggning eller något sådant, mycket tegel och panel men ändå läckert. se takplafonderna.
öppna ytor, den typiska spisen med granithällen och taket.
de typiska bruna fönstren och listerna, så hopplöst omoderna i många år men kanske praktiskare än vitt?
inbyggd balkong med mysig utsikt.
På något sätt tycker jag att det här huset är ful-snyggt. Det är tidstypiskt 70-tals hus. Det är ett stort hus. Men visst ser det lite ut som en gympasal från tonårstidens skolor? Lite kallt och hårt med allt teglet. Det är annorlunda mot de nybyggda vita funkishusen. Och det påminner mycket om min svärmor och svärfars hus, enda skillnaden är mängden av porslingsprydnadssaker som finns i svärmors hus ;)

Ett snyggt mäklartrick var att visa så många bilder med huset upplyst i halvdagar - gör att huset ser mycket varmt och inbjudande ut.

Mäklaren passar också på att visa vad man ägnar sig åt i närområdet:Not, sålt enligt Booli:

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...