söndag 13 november 2011

fantastiska stallbyggnader i USA

Amerikanska stall ser inte alltid ut som de svenska. I Sverige är väl nästan alla stallbyggnader putsade vita nertill och falu röda upptill?

typiskt svensk stallbyggnad som nog ursprungligen varit ladugård (bilden lånad)
De nybyggda stallen man kan hitta är ofta putsade vita, kanske gula och oftare i ett plan utan den oanvändbara höskullen ovanpå stallet.

modernare stallbyggnad, den här från Holma Stall
Men tittar man på bilder från USA så finns det en oerhörd variationsrikedom på hur en "horse barn"/häststall kan se ut. Så har jag ju valt bilder på de dyra fina också... (Alla bilder från Lucas Equine Equipment)
Som de skriver:
"A horse barn can be so much more than just a functional shelter for your horses"
Yes...

Nu längtar jag nog efter att bygga ett nytt stall tror jag. Fast med tanke på att familjen just nu bara äger en enda ponny kanske det är onödigt? Någon som har fått bygga helt nytt - både hus och stall - och kanske har hur mycket resurser som allra helst är familjen i bloggen Den vita Drömgården


Hur ser ditt stall ut? Skicka en bild eller länk!

2 kommentarer:

  1. Det finns jättefina stall i USA. När vi besökte slottet Chantilly för en del år sedan så upptäckte vi ett ännu större och överdådigt slott en bit bort… Det visade sig vara häststallarna - det anses som världens vackraste stall.
    Fin och informativ blogg:)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...