måndag 21 november 2011

nytt kubhus

hittade annons för ett hus från Götenehus som kallas Frillesås - gillade utseendet!
"Modern kubism med levande träfasad byggd i vinkel med entrén i ett skyddade hörn."

Visst är det läckert!? Jag antar att man får poolen på köpet!? När jag sedan tittar på planritningen blir jag ännu mer förtjust:


Enplanshus är lättstädade och praktiska. Här har de lyckats med en avdelning för barnen - eget tv-rum, sovrum och badrum. I alla fall när barnen blir större är det väldigt praktiskt. Föräldrarna får eget sovrum och eget badrum - tack för det. Och så gemensam stor yta för umgånge och utgång till en underbar altan. Takhöjd 2,7 meter ger rymd. Snyggt!

Enligt Hemnets sida bygga nytt kostar huset 2 866 000 kr för 147 kvm. Sen tillkommer ju en hel del andra kostnader för den som bygger hus... som gör att det blir rätt dyrt med ett helt nytt hus...

Bland fördelarna med att bygga nytt hus nämner viivilla.se:

"Det är oftast ett billigare boende i ett nybyggt hus. Driftskostnader är lägre än i ett äldre hus. Ett nytt hus har nya maskiner och vitvaror som är mer energisnåla och inte bör gå sönder. Huset är välisolerat och har moderna uppvärmnings-system. Det ska inte komma några oväntade omläggningar av tak, dräneringar eller målning av fasad på många år. I ett nybyggt hus är man de först fem åren också befriad från att betala fastighetsskatt."

"Kanske handlar det inte bara om ekonomiska val när man väljer att bygga nytt. Önskan att ha et nytt toppmodernt hus som är byggt och planerat utefter ens egna önskemål är kanske den starkaste drivkraften."

Jag har aldrig varit med om att bygga ett helt nytt hus - bara renovera gamla hus, och det är väldigt tidsödande och kostsamt det också!

Det här huset är ju inte helt fel det heller? Djurås från Götenehus. Gäller bara att hitta rätt tomt med sjö/havs-utsikt.


(bilderna lånade från gotenehus.se, tror inte att de hade något emot det)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...