lördag 26 november 2011

om storleken har betydelse...

...så är nog det här ett av de största slott jag har sett. Stort, pampigt. Det känns lätt overkligt att det faktiskt finns människor som bor så?

Tidningen Gods & Gårdar skriver om "Verklighetens Downton Abbey". Har du sett Tv-serien?


Slottet heter i verkligheten Highclere Castle. På Highclere Castle bor George och Fiona Herbert, 8th Earl and Countess of Carnarvon med sina barn. George har hand om jordbruket, Fiona sköter affärsverksamheten och välgörenhets-arbetet. Egendomen är på 5 000 tunnland. Den havre som odlas går enbart till kapplöpningsindustrin. Stuteriet The Highclere Stud (det här?) har fött upp många berömda kapplöpnings-hästar genom åren. Slottets hemsida här. Fler bilder här och exteriör här.
"Vi har höga fasta kostnader och intäkterna är osäkra, särskilt från jordbruket som ju är beroende av EU, världsekonomin, och inte minst vädret."
Slottet och egendomen kräver "Personal: Beroende på säsong mellan 60–80 anställda.". Stackars engelska slottsherrar, se också inlägget "Dessa stackars fattiga slottsägare".

Skulle du nu längta efter att äga något så här stoooort så finns chansen - Curbed skriver om "Eastern European Countries Offer Up Some Cheap Castles".


Prag, 4,5 milj USD
Ukraina 1,25 milj USD, boyta 14 214 kvm
Ukraina 1,8 milj USD
French ISMH listed Cathar Fortress, länk, inget pris
Authentic 17th century listed Brécourt castle 4,2 milj EUR, länk
Så vill du bo riktigt stort så är det bara att göra slag i saken och köpa ett slott - de finns uppenbarligen i alla storleks- och prisklasser. Och i olika stadier av förfall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...