torsdag 24 november 2011

tänkte inte på det...

igår kväll såg jag på Tv-serien "Arga Snickaren" igen. Ett par unga människor hade köpt sig ett renoveringsobjekt - det gick inte så bra. Se avsnittet här.


Arga Snickaren: "hade ni ingen budget när ni startade bygget?"
Paret: "ähmm, nej"
Arga Snickaren: "kunde ni inget om husrenovering innan ni köpte huset?"
Paret: "ähmm, nej"
Arga Snickaren: "besiktigade ni inte huset innan ni köpte det?"
Paret: "ähmm, nej det var för dyrt"

Och Anders Öfvergård blir nu mycket upprörd över ansvarslösheten...

Ledsen Anders, men jag tror att de flesta unga par köper sitt första hus, utan att kunna något, utan att överhuvudtaget kunna uppskatta budgeten eller kostnaden för husköpet/husrenoveringen och att en hel del väljer bort besiktningen (i alla fall för mindre äldre fastighetsobjekt).

Undertecknad köpte en gång för länge sedan sitt första hus på landet utan att veta vad det skulle kosta, utan besiktning och utan att egentligen kunna så mycket om husrenovering. Det gick åt en hel del pengar och arbete men det blev fint till slut!

För de flesta går det bra ändå! De andra hamnar förhoppningsvis hos "Arga Snickaren" - och blir förödmjukade på köpet ;)

Det bästa råd jag kan ge är - gör färdigt huset innan ni skaffar barnen, för sen är det hopplöst att få tid över för husrenovering. Se också "sagan om den lilla familjen och drömhuset"


3 kommentarer:

 1. Personer eller par som köper ett hus utan att göra en budget över vad det kommer kosta skall inte bo i hus, än mindre köpa hus.
  Hur många köper en bil och sedan står som ett frågetecken -Oj, jag måste tanka den också och försäkring, skatt, besiktning!! Det sa han inget om i bilhallen!
  En jämförelse nu bara.

  SvaraRadera
 2. Nej - jag håller med dig! Men bilens besinkostnader är lättare att budgetera. Däremot bilens eller husets reparationskostnader - det är svårt att uppskatta och blir lätt höga kostnader med begagnad bil eller begagnat hus...

  SvaraRadera
 3. God Jul från Arga snickaren

  2000aldrig's adventskalender, lucka 5

  http://bit.ly/sNKEhK

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...