fredag 23 december 2011

iakttagelser om jultips

...kommer här. Är det inte helt juligt hemma hos dig kanske du kan hinna få några sista-minuten-tips eller lite julinspiration här.

Här kommer det allra finaste från Freshome.com. Hoppas att det nu ser exakt så här perfekt ut hos dig - annars kan det lika gärna kvitta, alternativt så får du jobba hårt resten av dagen!När jag nu har visat dig hur en perfekt jul ser ut så kommer här några övriga iakttagelser angående den stundande helgen och jul i största allmänhet.

En av årets jultrender påstår expressen.se, jag känner mig tveksam.


Aftonbladets rubriker har bl.a varit "Så fixar du julmaten utan ansträngning",
"Så undviker du vinterkräksjukan" (som inte bör förväxlas med ev. matförgiftning av julmat) samt "Fixa julstädningen med några klick" - så tyckte du julföreberedelserna var jobbiga så skyll inte på Aftonbladet.


Tidningen Lantliv vill ha "julmys i varje vrå" och "Till julen behöver du inte tänka 'less is more'". Nej, det syns i vissa hem - är julen smaklöshetens helg?

Vissa har redan fått sina julklappar (och förutom det ett nybyggt hus, stall, pool och växthus, allt perfekt och dyrt inrett).


Har du inte redan upptäckt det så är tydligen julgranarna rekorddyra i år.

och du valde väl energismart julbelysning så att du inte behöver skämmas?


Om du undrade så är rubrikerna samma som de senaste åren: "Nytt rekord i julhandeln 2011 (Julklappar för 65 miljarder)". Nästan 7 000 kronor per person beräknas vi handla för (mest mat, sport och leksaker). Det har inte jag gjort kan jag (stolt) säga.
"Förutsättningarna för en fröjdefull julförsäljning är goda. Hushållen har mer pengar i plånboken än någonsin tidigare. Men det ekonomiska klimatet är allt annat än fröjdefullt. Skuldkrisen i Europa sprider oro till svenska konsumenter och handeln är dessutom hårt konkurrensutsatt från andra branscher. HUI Research bedömer att det blir rekord i år igen, om än med knapp marginal."
Och årets julklapp sägs ju vara den färdiga matkassen? Jag har provat den, jag vill ha en kock till också. Det var för krånglig mat att laga och tog för lång tid för oss i vår familj. (Dessutom är jag allergisk och dottern kräsen).

God jul önskar (om du bryr dig?):
Hela familjen med Pappa Barack
Foto: Pete Souza/Vita Huset bild lånad från aftonbladet.se
... och det är ju inte så svårt för honom att se glad ut, han har ju just fått en julsemester för 25 milj kr på Hawaii som USAs skattebetalare betalat.

Den svenska kungen har ju mest kris, så han kanske inte hinner önska God Jul i år? Även om det löste sig till sist och bilden ansågs photoshoppad så blev han ju ledsen stackars kungen.


Och om vädret så tros det så här - "Mildväder hela vintern"
"Det amerikanska väderföretaget WSI sa redan i november att årets vinter i Norden sannolikt skulle komma att bli den varmaste sedan 2007. Om prognoserna stämmer får vi räkna med en grön vinter i hela Götaland och större delen av Svealand, där medeltemperaturen under januari till mars är ett par tre minusgrader."

Diskussionsämnena klara inför släktträffen imorgon?!! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...