onsdag 14 december 2011

inreda - till vilken lycka?

kan inte undanhålla dig den här artikeln från Ottar (RFSU:s sexualpolitiska tidskrift). Titeln är "Mer design - Mindre sex".


"Medelklassen knaprar piller och bränner ut sig för att ha råd att inreda med stil. Till vilken lycka?"
Fyra kända personer har frågats - Har man bättre sex i ett perfekt stajlat hem? Svaren här (men läs gärna hela artikeln för jag har ju bara lånat valda delar!):

Ann Söderlund, krönikör, programledare och författare ( Gav i början av 2011 ut självbiografiska boken Men vi knullar ju  ändå inte):
"- Nej. Jag har ju en tes att det är tvärtom" ... "Kontrollbehovet sitter i: Man ligger och håller in magen, är för stressad för att få orgasm. Men det finns en gräns åt andra hållet också, det är inte som att man blir kåt i en lumplada. Lagom piffat, bohemiskt och mycket värmeljus – det tror jag på."
Mats Jonsson, serietecknare (Mats kamp, där han i svart-på-vitt skildrar de första åren som förälder i ett karriäristiskt Stockholm):
"- Det perfekta hemmet är nog oftare kompensation för uteblivet sex. Överdriven städning är ångestdämpning på samma sätt som alkohol, träning, shopping, pokersajter eller godis kan vara. »Jag är en usel älskare, så jag kan i alla fall se till att det är rent och fint hemma."
Jonna Nordenskiöld, dramatiker och regissör ("Blev det inte mer än så här" på Stockholms stadsteater):
"– Det tror jag inte. För vissa kan nog status vara sexigt, där finns ett samband. Men alla krav tror jag är ett hot mot sexlivet."
Lotta Sjöberg, illustratör och författare (se Facebooksidan Family living: Den ostädade sanningen):
"- Nej. Om man känner krav på sig att hålla ordning för att duga inför andra, så ser man på sig själv utifrån. Sex blir som bäst för den som lever utifrån ett inifrånperspektiv. Att släppa in någon i sitt nakna vardagsstök är i sig en intim handling."
Slutsatsen blir - sluta inreda och ha mer sex! Blir billigare och ger mer lycka (?) eller i alla fall förhoppningsvis mer tillfredsställelse... ;)

Fast hur ska vi förklara det för "Arga Snickaren"? Kan höra det samtalet:

Arga Snickaren: "- Och varför har ni inte gjort färdigt det här, det tar max en timma, varför gör ni inget med husrenoveringen?"
Paret: "- Vi hade sex istället. Tillsammans."

P.S. Fast gör inga fler barn då kanske ni måste bygga ut och då hinner ni inget mera sex.


Fler blogginlägg på samma tema; "Bygga Trädäck" (som inte alls handlar om trädäck utan om deck, som nästan uttalas som dick) och "Sagan om den lilla familjen och drömhuset" (om hur det kan gå om du renoverar för mycket).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...