tisdag 6 december 2011

tre riktigt billiga hus

har jag hittat idag - för dig som tycker att jag alltid skriver om stora och dyra hus som ingen (vanlig människa) har råd med.

Smula Västgötagården 1, Smula, Falköping Karta, 150 000 kr, villa, Boarea 114 m², Biarea 49 m², Tomtarea 9 234 m²:

"Villa med fritt läge belägen mellan Åsarp och Vartofta. Ladugårdslänga. Stor trädgårdstomt/bete. RENOVERINGSBEHOV"

Renoveringsbehov har mäklaren skrivit med mycket stora bokstäver! Och fritt läge betyder här mitt ute i ingenting. Den påbörjade renoveringen har väl inte lyckats så bra?

Sköttning Tomten 1, Sköttning, Falköping Karta, Bostadstyp Gård, Boarea 160 m², Tomtarea 1,6 ha, Antal rum 7 rum. Så billig att den inte ens har ett pris (?):

"Lantställe om 1.6 ha med enskilt och bra läge ca 5 km fr. Falköping. Rymligt bostadshus om ca 160 kvm. Större renoveringsbehov."

Här skriver alltså mäklaren till och med större renoverinsgbehov - då är det illa! Det här kan ligga ganska vackert om du har tur. Och en jättelada tillhör ju.

Och det billigaste huset av alla - bara 75 tusen kronor och det för 300 kvm boarea. Men kanske är det så att boarean inte är beboelig alls om vi nu ska märka ord.

Tallåsvägen 20, Billingsfors, Bengtsfors Karta 75 000 kr, Bostadstyp Friliggande villa, Boarea 300 m², Tomtarea 2 907 m², Antal rum 10 rum:

"Fastigheten är belägen på en hörntom på Tallåsvägen i Billingsfors. Större byggnad i behov av renovering, stor potential."

Stort potential skriver mäklaren. Jojo, eller riv skiten kanske. Om en byggnad skall ha stor potential måste den åtminstone ha grund, väggar och tak i gott skick?

Nej nu var jag elak, det finns billiga hus och vad är det som säger att inte de här husen skulle kunna bli fina hästgårdar om några år? Bebodda av människor som inte har miljonskulder utan kan njuta i lugn och ro av de enskilda lägena. Kanske är det en sådan liten billig gård vi allihopa vill ha för självhushållning när bostadsbubblan spricker och hela europas ekonomi krisar (som vissa bloggar och andra pessimister påstår kommer hända).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...