lördag 21 januari 2012

V-ledare på Östermalm

den här artikeln kommer från ledarbloggen i på SvD.se, "Psst Sjöstedt, hört talas om Hemnet...?" Artikel handlar om Jonas Sjöstedt den nya vänsterledaren. Den stackarn är tvungen att bo på Östermalm i Stockholm där hans fru har en tjänstebostad. Sjöstedt tycker det är stelt där...


Läs hela artikeln den är bra! men jag kunde inte låta bli att låna lite:
"Eftersom Sjöstedt uppenbarligen inte är så hemma på den stockholmska bostadsmarknaden tänkte jag passa på att tipsa honom om Hemnet, den webbsida där mängder av svenskar tittar efter bostäder varje dag. Om han hellre vill hyra sin bostad är den utmärkta sajten Bostad Direkt ett alternativ.
Det går även utmärkt att annonsera efter bättre boende. Typ ”Par med ordnade inkomster i diplomatbostad söker sliten trerummare i dito betongförort, att hyra till 2014. Svar till ‘Uttråkad på Östermalm’.”

Aftonbladets artikel heter "Ska leda V - från M-land".
"Han blir riksdagens rödaste partiledare.
Men har Sveriges blåaste adress.
– Det är rätt tråkigt att bo på Östermalm, säger Jonas Sjöstedt, 47"
"Sedan snart två år tillbaka bor han på en av Sveriges flottaste adresser, Karlavägen på Östermalm. Bara några portar bort bor till exempel utrikesminister Carl Bildt. Men Sjöstedt kan skylla på sin fru Ann Måwe. Hon är diplomat på UD och får genom sitt jobb hyra trerummaren."

Fakta (från Aftonbladet)

Bor: Hus på 80 kvadratmeter i Sörböle i Umeå, samt hyrestrea på 83 kvadratmeter på Karlavägen i Stockholm för 6 934 kronor i månaden
Inkomst: Riksdagsarvode på 57 000 kronor per månad. (230 500 kronor i taxerad inkomst för 2010). Min kommentar - jag anar att hans fru tjänar över medel också?

Så inte är det så synd om honom egentligen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...