fredag 24 februari 2012

en liten prinsessas slott

och hur bor då en alldeles ny liten prinsessa? I ett slott såklart! Haga slott.

bild lånad från Aftonbladet.se
 Aftonbladet skriver "Så blir din uppväxt på Haga, prinsessan".
"Huvudbyggnaden från början av 1800-talet är med sina 1 915 kvadratmeter perfekt för en omgång kurragömma. Slottet är ungefär lika stort som 13 vanliga villor, med 41 rum, varav 25 är Victorias och Daniels privata. Byggnaden renoverades nyligen för 45 miljoner kronor."

"41 rum att rumla runt i och en bakgård stor som elva fotbollsplaner. Dessutom barnskötare dygnet runt. Så ser den lilla tronarvingens drömliv ut på Haga slott."
trevlig trädgård att leka i en dag
mindre trevlig men sannolikt nödvändigt
"7,8 hektar, motsvarande omkring 11 fotbollsplaner, är avspärrat kring Haga slott. Det är klassat som skyddsobjekt och fotoförbud råder. 60 kameror bevakar det 800 meter långa järnstängslet och gården. Åtta ordinarie slottsvakter är anställda "

Artiklar om lyxrenoveringen av Haga Slott tidigare under 2011 innehåller en hel del beska kommentarer från mer trångbodda om mindre bemedlade svenskar om orättvisan. Men frågan är - vill ett barn leva inspärrat bakom järnstaket med kameror och vakter i en jättepark eller fritt i en två i en förort? Båda livsstilarna har nog för och nackdelar och inte alltid till den nya prinsessans fördel gissar jag. 

Visst ska en ny liten prinsessa bo i ett prinsess-slott!

på hemväg, bilden lånad från Aftonbladet.se
Inom parentes kan nämnas att just så här hade jag också önskat att jag hade kunnat åka hem från BB med mitt första barn - så viktigt och skrämmande kändes det. Och så otäckt var det att första gången sätta den nya lilla dyrgripen (min prinsessa!) i en bilbarnstol och ge sig ut i den farliga biltrafiken!

Uppdatering 2012-02-24 13:32: Nu vet vi att den lilla prinsessan skall heta Estelle.

Aftonbladet har också publicerat en flash-grafik över Haga Slott här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...