tisdag 21 februari 2012

omodernt att bo i hus?

jo men det måste det ju vara? Kanske är det huspriserna som fått oss att söka andra objekt att förvandla till bostäder. Kanske har vi tröttnat på traditionella svenska trälådor till hus? Kanske är annorlunda nu jättetrendigt?

Ni såg väl den ombyggda Gårdsladan i TV-programmet Hustoppen igår?


 "Den gamla gårdsladan tillhör en lantgård utanför Torekov i Skåne. Från att ha huserat kor och grisar har ladan ändrat skepnad till ett modernt hem på 350 kvm."
Ser man på de engelska husprogrammen som visas på TV så visar de mängder av "barn conversions". Skillnaden är att de engelska gamla stallen och ladorna ofta är byggda av sten och därför är lite charmigare/effektfullare att bygga om till bostad än de svenska faluröda ladugårdarna. Sen är de svenska ladugårdarna ofta väldigt höga och stora med enormt mycket höskulle ovanför ladugården som jag gissar är väldigt dyrt att isolera och göra beboeligt.


 Men tänkt vilken potential!? Det står en väldig massa tomma lador på den svenska landsbygden och väntar på att bli konverterade till hus!

Jag har ju förut visat fyrlängade skånegårdar att bygga om till B&B:


Ett fabriksboende med underbar utsikt och utökade möjligheter:


 Hur du kan köpa och bo i en skola:


Eller varför inte ett torn i Vara:
Det här är också vanligt i England, att bo i kyrka:


Eller nästan samma att bo i Missionshus:


Vem kan nu tycka att något av nedanstående hus nu känns minsta spännande? (Jag ger inga bildlänkar för att ingen skall bli ledsen men bilderna är färska och hämtade från Hemnet.se)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...