söndag 19 februari 2012

skola till stort hem eller B&B?

jag har förut skrivit om att köpa en gammal f.d skola för att inreda till ett riktigt stort hem, ungefär som de hade gjort i första avsnittet av Hustoppen. Jag har också häromdagen skrivit om möjliga renoveringsobjekt som kan bli Bed & Breakfast.

Här är en f.d. skola - stor och i fint skick (i alla fall utvändigt vad jag kan bedöma av bilderna). Belägen i Löderup i Skåne. Verkligen något för den som har en företagsidé:

Österlenvägen 827, 831, 835, Löderup. Pris 1.900.000 kr.

Från Fastighets Nyckelns beskrivning:
"Fantastisk och historisk fastighet bestående av 3 stora byggnader som fram tills nyligen har använts som Löderups gamla skola med fritids och dagis. De äldsta byggnaderna i skolområdet är från den gamla småskolan från 1883 samt den gamla folkskolan från 1928.

Den har en otrolig charmig och väldigt rymlig interiör med bevarad gammal panel och härlig klinker med patina från springande små barnafötter. Otroligt vackra gamla fönster ger karaktär till byggnaden.

Här finns en stor uppvuxen tomt med plats för lek och bus. "
Och läget är bra:
"Löderup ligger centralt på Österlen i underbart naturskön miljö med 2 mil till Ystad, Tomelilla, Simrishamn och nära till bad med milsvida sandstränder.

Fastigheten ligger utmed den stora vägen vilket gör det mycket lätt att hitta.

Den milsvida utsikten över bördiga åkrar är förstummande. En fin gång/cykel-väg tar en lätt in till själva Löderup samhälle."
Kanske är den här skolan för stor att bli ett mysigt B&B, mer lämpad för som mäklaren skriver - konferensanläggning eller vandrarhem.

Men visst var det en fin skola? Med potential?


6 kommentarer:

 1. Oh nej...rätt så fult hus och otroligt stort! Det är dessutom mycket dyrt att värma upp ett sådant gigantiskt hus, kanske flera hundra tusen :S

  SvaraRadera
 2. Enligt en kollega till mig hela tomten är ett fast fornminne som innebär att du inte kan sätta in spaden i marken utan Länsstyrelsens tillåtelse och det kostar från 20 tusen upp till 150 tusen och det är inte ens säkert att man får bygga/plantera något i alla fall. Folk från LST gräver överalt och lämnar efter sig en dyr nota och man ska på toppen av allting själv återställa tomten, otroligt!! Dessutom är fornminnet en gammal "pest och kollera" kyrkogård :S

  SvaraRadera
 3. ojoj - ok avstår. Det syns att det är någon slags inhägnad jordhög i mitten på gården.

  En bekant till mig skulle bygga, Länsstyrelsen letade fornminnen och meddelade efter dyr tid att "tyvärr de hittade inget", "Så synd" sa min vän stängde dörren sa "yippie" och öppnade champagnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den jordhögen i mitten, är en pulkabacke, som används flitigt av barnen på vintern. Att värma upp tror jag inte skulle bli en så dyr historia, då både skolan och kyrkan har installerat fjärrvärme. Men alla husen är utdömda av brandmyndigheten i Ystad. Vaktmästaren hade sin verkstad i källaren i det huset som bl rymmer gymnastiksalen. I hörnhuset, Storgatan/Borrbyvägen, var det förskoleverksamhet, och skolsköterskan hade också sitt kontor där. Nu står alla husen tomma, och börjar nog förfalla. Det finns nog en hyresgäst kvar på 1:a väningen i hörnhuset. Hoppas en eventuell köpare har mycket pengar, för att renovera och gillar barn, husen ligger granne med Löderups skola.

   Radera
 4. Men visst är det synd att så stora fina byggnader ska förfalla?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...