onsdag 14 mars 2012

det är insidan som räknas...

...även för hus kanske? Här kommer ett till hus som inte riktigt ser ut att vara något särskilt från utsidan men har en överraskande insida. Minns du huset i Skåne - Hallstorpsvägen 2 Virentofta, Malmö om vilket jag (och många andra nättidningar och bloggare) tidigare har skrivit - "sesam öppna dig huset".

Här kommer nästa överraskande hus - Olof Thunmans Väg 16 Knivsta Kommun. Boarea: 824m2 Tomtarea: 36100 m2


Ser ju inte så speciellt ut? Förutom priset på 16 000 000 kr.

Men vänta - nu kommer insidan, husets interiör och inredning:


Mäklaren skriver:
"Fastigheten har av de nuvarande ägarna köpts inrett av en arkitekt med passion för orienten. Detta är regelbundet för alla ytor i huvudbyggnaden och är som hämtad ur en filmscen."
Vet inte riktigt om jag tycker att inredningen motiverar det höga priset, kanske snarare avskräcker vissa husköpare? Men det här kanske motiverar priset:
"Välkommen till ett drömboende utöver det vanliga. På en sjötomt om drygt 36 000 kvm erbjuds allt som underlättar och sätter kvalité på vardagen. Stall för två hästar, hästhage, tennisbana, privat brygga, kopiös gräsmatta, 1 huvudbyggnad på 576 kvm, komplementbyggnad om ca 160 kvm och ett gästhus på 88 kvm är vissa kriterier som gör denna fastighet till ett måste att se. "
Affärsvärlden.se skriver om "Lyxvillan som döljer oanad extravagans
"Den vita villan med den 36 000 kvadrat stora tomten ger ett stilrent och klassiskt intryck vid en första anblick. Tar du däremot ett kliv över tröskeln kommer du snart inse att interiören är raka motsatsen. Inredningen är milt uttryckt extravagant med orientaliska pelare, valv, och skrikiga färger."
 Några av kommentarerna till den artikeln:
"Kostar ju 16 mkr bara att rensa bort allt krafset"
"Skulle känna mig som i ett av Saddams palats i denna fastighet"
"i övrigt var det nog det mest smaklösa hus jag skådat."
 Så det är nog inte alla som blir lockade av inredningsdesignen. Extravagant är nog rätt ord! Fast lite skoj var det allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...