fredag 23 mars 2012

en husmarknad på exekutiv auktion

Ibland gör jag en snabb sökning på Hemnet för att hitta de senaste fastighetsobjekten. Jag bläddrar lite för att hitta något spännande hus eller annorlunda hus att blogga om eller bli nyfiken på. Igår (2012-03-22) fann jag det här:

Västergötland, nya fastighetsobjekt villor, gårdar och fritidsbostäder
Halland, nya fastighetsobjekt villor, gårdar och fritidsbostäder
Jönköpings län, nya fastighetsobjekt villor, gårdar och fritidsbostäder

Stockholms län, nya fastighetsobjekt alla objekt

Gemensamt för alla hus-annonserna ovan är som ni ser att det är exekutiv auktion. Det är dyra hus och billiga hus, hus på landet och hus i stan. Det var deprimerande att se så många objekt vars ägare av någon anledning inte har kunnat betala sina lån.

Dagens Husmarknad kanske inte mår så bra? I alla fall inte om du är säljare? Eller har ett stort bolån? Pessimisterna (realisterna?) kanske har rätt i sina deprimerande sanningar om att många människor har för stora huslån och har köpt för dyra hus, att det finns för många osålda hus på marknaden?

 Meningen med bilderna är inte att peka ut någon, skärmklippen är hämtade från Hemnet igår 2012-03-22 och dessa fastigheter fanns bland de allra första i sökresultaten för respektive län. Som du ser så har de bara funnits på Hemnet.se någon dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...