lördag 17 mars 2012

snickarglädje x 2

Underbart glada hus för den som gillar snickarglädje kommer här. Två hus med olika pris i olika delar av landet - men ändå är husen lika på något sätt?

Rosenhillsvägen 23 Östermalm - Djurgården, Stockholm 10 990 000 kr Månadsavgift: 7 072 SEK Bostadstyp Bostadsrättslägenhet Boarea 165 m² Antal rum 6 rum Avgift/månad 7 072 kr/mån Pris/m² 66 606 kr/m²
Mäklare skriver: "Unikt tillfälle att förvärva en magnifik våning på Djurgården. Pietetsfullt renoverat 1880 tals hus med egen trädgård. Generösa rum med klassisk planlösning såsom tre rum i fil med dubbeldörrar och all ursprunglig charm bevarad."
Här är det alltså inte ens hela huset för nästan 11 miljoner utan en våning som säljs som bostadsrätt med en avgift om sjutusen per månad också! Men det kostar att bo på adressen Djurgården, det inser kanske inte enbart stockholmare? Tyvärr nästan inga interiörbilder.
Nästa hus - Södra Centralgatan 7, Buregården Centralt söder, Gävle 3 950 000 kr Fakta Bostadstyp Friliggande villa Boarea 240 m² Biarea 100 m² Tomtarea 836 m² Antal rum 8 rum Driftkostnad 96 401 kr/år
Mäklaren skriver: "Friliggande villa Välkommen till en av Gävles mest anrika byggnader med bevarad snickarglädje både utvändigt och invändigt och med mycket av den ursprungliga charmen kvar. Huset byggdes år 1880 av en av Gävles mest betydelsefulla arkitekter E.A Hedin, verksam i 44 år och av många ansedd som den som byggde upp sekelskiftets Gävle."
 Så väljer du Gävle istället så får du ett hus av samma typ för nästan en tredjedel av priset (i alla fall inräknat månadskostnaden för bostadsrätten på några år), och då får du hela huset för dig själv! Det kostar att bo i storstan...


Visst var husen lika varandra? Samma färg, samma tak och samma snickarglädje. Fast just undertecknad är så hemskt praktisk att hon tycker det är skönt att bo i ett fyrkantigt hus av mexitegel vid tanken på att skrapa och måla alla de där fina detaljerna i snickarglädjen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...