lördag 24 mars 2012

varm och hemtrevlig inredning

ibland känns husannonser och husbilder väldigt kala och vita och hypermoderna. När "alla människor" inreder i vitt, svart och avskalat blir det gärna något opersonligt över stilen även om det "ska" vara så just nu och ser väldigt fint ut på bild.

I Expressen hittade jag artikeln "Vi kommer nog alltid att bo på Sagakullen"
"I stället för att köpa det som var snyggt och modernt för stunden valde paret Nordgren att stanna upp och blicka bakåt.

Nu finns grå snickerier och klassiska svenska textilier samt äldre och nytillverkade möbler i gammal stil. Ett platsbyggt kök och antika handtryckta tapeter pryder också hemmet. Dessutom finns böcker om mat och rosor - och en trädgård full av dem.

Ett hem, som enligt Margaretha inte är speciellt spännande, men varmt och hemtrevligt."
Just det - varmt och hemtrevligt. Kanske är det motsatsord till ljust & fräscht när det gäller inredning?


Ägarinnan säger i artikeln:
"Det är inte alltid lätt att upprätthålla en dröm som aldrig verkar få ett slut.
- Men så kommer jag hem, går genom trädgården, öppnar dörren och möts av ett sådant lugn. Det här är ett hem som är vänligt och rart, precis som jag vill ha det."
Precis som hon är jag väldigt förtjust i blått och vitt - speciellt i kök! Och jag gillar tapeter, inte bara fondtapeter utan i hela rummet! Och ett rum fullt av böcker med en härlig soffa eller fåtölj att sitta i - helt utan Tv eller annat ljud - ja, det är lugn och ro! Och lugn och ro behöver många i generationen som inreder ljust & fräscht!

Ett hem som är vänligt och rart! Underbara ord!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...