söndag 1 april 2012

Slottet kan säljas

nu när barnen har flyttat hemifrån funderar paret HMK på att flytta ut till landet för gott. Till ett lite mindre boende i en lugnare miljö. Nära naturen och djurlivet. Till sin fritidsbostad på landet.

En annan anledning till att slottet kan säljas är att det nuvarande boendet medför stora underhålls-kostnader och eftersom paret HMK har försörjningsansvar för sina vuxna barn och deras nya familjer samt barnbarn så kommer försäljningen medföra behövliga kontanter. För barnen har högt ställda krav på utlandsvistelser, utbildningar, egna bostäder och nya kläder till varje fest. Och de barnen går på många fester!

Så nu kan slottet säljas:


Frågan är vem som skall kunna köpa?

Kanske norrmannen som köpte och byggde om Posthotellet i Göteborg har råd? För hotellbäddar brukar ju alltid behövas i Stockholm? Och den mannen verkar ju inte rädd för storslagna idéer och stora projekt?

Kanske kunde säljar-paret göra en god insats för skattebetalarna och bostadssituationen i Storstockholm genom att riva stenhögen och bygga hyresbostäder - företrädesvis små ettor och tvåor med rimlig hyra. Det får plats många höghus på den tomten. Då kan ju paret HMK sedan få hyresintäkter att öka sin inkomst med.

Eller så kan paret HMK skapa ett privat ålderdomshem med klass, jag antar att den åldrande generationen i Stockholm också har svårt att hitta trevligt boende. Kanske kan detta bli bättre än t.ex. Carema och paret HMK är ju känt för att känna för de behövande?

Om jag är royalist? Vet väl inte om jag är motsatsen heller, men visst är det här ganska mycket bostadsyta för ett äldre par med utflugna barn?

Förresten vad är det för datum idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...