fredag 11 maj 2012

Bostadspsykolog för vem?

Bostadspsykolog - För de som köpt ett hus och ångrar sig? För de som behöver psykolog för att de inte får en bostad? För de som inte har ekonomi att skaffa sig en bostad? För de som inte orkar med sitt boende och alla de krav och kostnader boendet innebär? För de som är avundsjuka på grannens boende?

Hmm...

Bostadspsykologens sida kan man bland annat läsa:
"En undersökning som vi på SBAB genomfört visar att det är mycket stress förenat med bostadsaffärer."

Andra ord som nämns i texten är:  stressfaktorer, borelaterad ångest, budgivningstaktik, homestyling, krypgrunder, köpbenägenhet. Håller med - totalt stressande begrepp om de kopplas ihop med ordet bostad!

Bostadspsykologen är i samarbete med Hemnet.se och SBAB Bank.

och nej hon är inte psykolog kan man läsa i fotnoten: "Namnet "Bostadspsykologen" syftar på ett webbsänt radioprogram, inte på en individ. Ingen som deltar i programmet (eller i podarkivet) är legitimerad psykolog."
Så här tycker Cornucopia om fenomenet:
"Hemnet inrättar en bostadspsykolog som skall uppmuntra folk att satsa sin framtida livsinkomst på livslång skuldsättning och konstaterar i en undersökning att stockholmare, västsvenskar och skåningar ser bostaden som en investering som skall stiga i pris och alltså köpt bostad på spekulation om högre priser."
Och vem skall starta en psykologshow för de stackars småbarnsföräldrar som har köpt ett för dyrt hus i ett för dyrt storstadsområde, lånat max och nu måste arbeta max för att tjäna ihop till amorteringarna och samtidigt maxa barnens tid på dagis för att få tiden att gå ihop tills dess de går rakt in i den dyra väggen. - Tja, inte är det försäkringskassan som tar hand om dem i alla fall?

Så bostadspsykologen kanske är för alla? Nästa inlägg blir också ett behov-av-bostadspsykolog-inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...