onsdag 23 maj 2012

hus med titelsjuka?

Kommer ni ihåg Gösta Ekmans film Morrhår och ärtor? Han har en mycket dominant mor som är änka efter en konsult, men "bara för att fru Leppänen på landet hörde fel" titulerar hon sig konsulinna.


Här har vi några hus med viktiga titlar:

Det här är en Disponentvilla om nån undrar. Som mäklaren uttrycker det "Magnifik disponentvilla uppförd på beställning av direktören på Gummifabriken år 1920"

Rogsholmsvägen 24, Viskafors Borås, 3 500 000 kr annons
Och det här är en Byggmästarevilla tydligen. "Byggmästarevillan Fridenborg i Skivarp är till salu! En gedigen villa med detaljer bevarad"

Lantmannavägen 10, Skivarp, Skurup, 995 000 kr, länk
En Officersvilla minsann. Citat från Mäklaren: "OFFICERSVILLA VID VATTNET! ... Ett ytterst representativt och exklusivt boende med material och detaljer utöver det vanliga. En investering för både livet och lusten"

Myrgången 6, Ystad Sandskog Ystad, 9 700 000 kr, annons
Vad det är som gör att det här huset kallas för Corps de Logis och inte hus eller mangårdsbyggnad vet jag inte riktigt. Mäklarens beskrivning ger inte heller någon förklaring: "Corps de logis på unikt läge längs med havet utanför Klagshamn med närhet till Malmö och Köpenhamn. Grönskande trädgård med havs- och broutsikt. Till fastigheten finns intilliggande annex om ca 140 kvm som totalrenoverats samt stor ekonomibyggnad med obegränsad potential."

Gessievägen 333, Gessie Vellinge, 7 650 000 kr, annons
Hus, Mangårdsbyggnad, Fastighet, Egendom, Villa, Herrgårdsbyggnad - kärt barn har många namn. Och så några speciella namn som husen ovan...


2 kommentarer:

  1. Kul inlägg!

    Sprang precis på ännu ett kul namn! Här är Kanalchefens residence! http://www.booli.se/bostad/villa/arboga/hallby+289/1112980/maklare

    SvaraRadera
  2. ja den var ju skoj! Först tänkte jag, vilken TV-kanal då? Tala om att associera. Kanalchefen för Motala Kanal var nog en gång i tiden viktigare än TV-cheferna ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...