fredag 4 maj 2012

litet hus i Vågårda till C

Det här är till min vän C.

Ibland har jag funderat på att anmäla C till "Bonde söker fru" - fast "Kvinnlig hästägare med egen gård söker trevlig kille". C fick köpa en släktgård nära oss när vi bodde på landet. Hon har byggt och byggt och jobbat för att förvandla en kogård med omodernt hus till en hästgård med ett välskött hus. Men hon hade faktiskt behövt en trevlig karl som sällskap, bygghjälp och medfinansiär. Så alternativt är detta en kontaktannons ;) Det gör inget om denna man är hund- och hästmänniska. Han får gärna vara hovslagare, bilmekaniker eller snickare. Han skall gilla arbete och lantlivet. Han får inte tillhöra typen som blir svartsjuk på en häst. Jag har adressen till C (som är alldeles normal, söt och trevlig!).

Häromdagen åkte någon förbi C's  gård och stannade och frågade om de fick köpa den! Kanske hade C redan innan funderat på om den där gården mest var jobb och jobb och jobb. Nu funderar hon ännu mer på att bli Vårgårdabo. Vårgårda är en av de hemskaste hålor undertecknad vet men för C är det praktiskt eftersom hon jobbar där och är uppväxt i närheten.

Så här är några nya husförslag till dig C:

Drottninggatan 37 Centrala Vårgårda Pris 1 375 000 kr.

Mäklaren skriver: "Här har du möjlighet att sätta din egen prägel på en pampig f.d. tvåfamiljsvilla med attraktivt läge i Vårgårda! Vackra spegeldörrar, mysig trädgård med perenner, stensättning och en vattenspegel. Fristående lillstuga med pentry och toalett/dusch - perfekt för hemmakontoret, tonåringen eller övernattande gäster. Välkommen!"

Jag tycker: bra pris, fint kök, lite omtapetsering kanske behövs, stor tomt till hundarna, möjlighet att tjäna pengar på att hyra ut den lilla stugan, centralt men ändå inte för nära.


Degrabo Gård 1 Vårgårda Pris 1 380 000 kr

Mäklaren skriver: "Köp två hus till priset av ett. Två separata hus och fastigheter som helst säljs tillsammans. Hyr ut ena huset, använd det som generationsboende eller bedriv affärsverksamhet. Det stora huset med 9 rum samt det andra med 5 rum. Gemensam bergvärmepanna och elmätare. Endast 2 km till Vårgårda!"

Jag tycker: Nära till Vårgårda men ändå ett läge som tål hundarna. Väl mycket jobb med två hus men det stora var ganska fräsch med gott om källarutrymme till hundarna när du jobbar. Inget större renoveringsjobb? Kanske vill mamma och pappa bo i det ena huset?


Artillerigatan 24 Tånga Vårgårda Pris 775 000 kr

Mäklaren skriver: "Välkommen till Artillerigatan och detta trevliga läge, centralt men ändå ostört! Husets boyta utökades 2006 då ett stort vardagsrum kom till. Värmesystemet uppdaterades 2010. Till tåg-/busstation är det endast 5 minuters promenadväg, och i närheten finns bl.a. fritidsanläggning, golfbana och fin vandringsled längs ån. Vi ses!"

Jag tycker: bäst - slå till! Underbart läge för hundträning och promenader. Lagom storlek, fräscht inuti.Lycka till och glöm inte pruta!

Och förresten till min vän Å - hästgården är nog något för dig om du lyckas med din "kontaktannons" ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...