måndag 7 maj 2012

lyxliv att blogga?

ja, jag har i alla fall känt mig lite lyxig de senaste dagarna när jag har deltagit i Bloggforum 2012! Och om lyx är att få göra det som är ens stora passion i livet då har jag också hört talas om mycket lyx de senaste dagarna!


Årets bloggträff hölls på Clarion Hotel Post i Göteborg (mer tyckande om hotellet en annan dag!). Bloggforum arrangerades av Milk och Trendenser söndag 6 maj till måndag 7 maj.


Vi som var där fick lyssna till inspirerande föredrag. Tack Karin Adelsköld (lillagumman.se) för din härliga humor! Frida Ramstedt Trendenser.se och Underbara Clara delade med sig av hur de hade förvandlat en passion för bloggande och ett brinnande intresse för sina respektive ämnen till ett entreprenörsskap och företagande. Vi fick lyssna på Internetforskare Annakarin Nyberg som har skrivit en bok om bloggande som heter Digitalt Entreprenörsskap ser fram mot att få läsa den.


Vi fick också lyssna på Blondinbella (som jag var lite misstänksam inför) som berättade om sin karriär som bloggare. Ett föredrag som jag skulle vilja att alla unga tjejer fick lyssna på - hon går upp varje morgon utan att fundera på hur hon ser ut, vad hon skall ha på sig eller om hon duger. Hon går upp på morgonen och undrar vad för roligt hon skall göra den dagen och hur mycket pengar hon kan tjäna. Att det sedan inte riktigt lönade sig för henne att gå på gymnasiet eftersom hon var upptagen av att driva företag och tjäna pengar tycker jag var läckert att höra.

Vi fick lyssna på Monika Ahlberg som bl.a skrivit boken om Rosendals Trädgårdar. NK presenterade Elin Nyström - grundare och chefsdesigner på Stylein.Vi fick också berättelsen om parfymerna Agonist.Temat var kvinnligt Entreprenörsskap. Tro på dig själv, våga ta betalt, att tordas göra det man tror passionerat på även om skräcken för att misslyckas lurar under ytan. Tjejer kan!

Kvällen avslutades med provsmakning av vin från PET-flaska(!) från fondbergs.se och en god drink gjord på ny sorts Martini. Och sedan trerättersmiddag från Hotel Posts restaurang Norda Bar och Grill framtagen av Marcus Samuelsson. Sen sover man gott på sitt alldeles tysta hotellrum!
Måndagen var vi bloggare indelade efter vad vi bloggar om. Inredningsbloggarna fick lyssna på information om företagen Rum21.se och Lagerhaus.se. Mer företagsinriktat alltså. Även här fick vi lyssna på kvinnor som tycker att de har det bästa jobbet i världen. Efter en härlig lunch med god fisk och rosevin på restaurangen Familjen. Mycket gott! Följt av föredrag om kulörer av Nordsjö Idé och Designs designchef Per Nimér (mycket kunskap att förmedla!). Senare på eftermiddagen hade vi inredningsbloggare en workshop och satte ihop en moodboard med de kulörer vi gillar bäst med hjälp av Charlotta Wessman på Nordsjö Idé och Design. Skall bli spännande att se vad det leder till?
Dagen avslutades med god choklad från Flickorna Kanold och en underbar presentation som uppmanade oss att äta 50 g mörk choklad varje dag för att bli glada och få energi. Och den chokladen var god. Ett mycket lockande förslag! Göteborg och Co presenterade satsningen på Göteborg som shoppingstad (det skriver jag gärna under på!) och gav oss ett riktigt generöst erbjudande för hösten!Så alla denna goda mat och dryck, den lyxiga hotellvistelsen, möten med andra intressanta bloggare och passionerade duktiga kvinnliga entreprenörer - gör att dessa två dagar känns lyxiga!

Stort tack till alla ni som ordnade detta och till er som delade med er - både sponsrande företag och ni som delade med er av erfarenheter och livsglädje!

Bilderna i inlägget har jag lånat från de nämnda företagen. Alla sponsorer: Clarion Post Göteborg, Nordsjö Idé & Design, NK, Stylein, Agonist, NK American Bakery, Lagerhaus, KappAhl, Monki, Velour, Rum21.se, Göteborg&co, Lejonet & Björnen, elanders, Blomsterlandet, Fondberg, BDO, Kronjäst, Almi Företagspartner, Stiftelsen entreprenörsskap, Sundqvist, Edet Torky, Martini Royale, Hemnet.se, Aitellu, Regionalt ResursCentra, Lokalproducerat i Väst, Hedin Bil.

Återkommer nog till ämnet - men för idag tack från Finaste Huset!

3 kommentarer:

 1. Låter som att det var ett härligt bloggforum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, verkar inspirerande! Dock tror jag tyvärr inte en sekund på att Isabella Löwengrip aldrig tvivlar på sitt utseende eller om hon duger, utan alltid är så överdrivet positiv till allt. Visst är det ett bra budskap till tjejer, men seriöst, vem har inte tvivlat/tvivlar på det titt som tätt liksom..?

   Radera
 2. enligt egen utsago så har hon blivit mobbad för sitt utseende men bl.a med hjälp av succén med bloggen växte självförtroendet. Fast jag tror nog som du ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...