måndag 23 juli 2012

bygget är klart!!!

Äntligen är vårt bygge klart! Vi har under våren/sommaren byggt carportar/verkstad/uterum på tomten till vårt hus. Vi - det är Mannen och jag.

trädgården innan vi började - stor oanvänd gräsmatta med en massa ogräs och full insyn till alla grannar runt omkring. Fult garage till vänster som bilen inte fick plats i och ingen mysig uteplats.
hösten 2011 rev vi det gamla garaget
veckan före jul 2011 kom byggaren och förberedde genom att schakta ur jordmassor och fylla med fyllnadsmassor i olika lager och gjuta grunden. Det var många kvadratmeter och kubikmeter massa att schakta bort och fylla igen. Det här var den enda delen av bygget vi tog in extern hjälp med.
sista mars 2012 såg det ut så här - förberett för byggsatsen.
1 april kom hela bygget som en byggsats. Som en ikea-låda fast lite större... Sen var det vara att plocka ihop alla pinnarna till en stomme. Allt var märkt med siffror enligt ritning.
påskveckan 2012 tog Mannen och jag semester för att resa stommen, andra dagen vaknade vi till detta... Ibland är det inget mysigt väder att vara byggjobbare i.

så här långt ungefär hann vi första veckan. Sedan följde många helger och många kvällars jobb. Ända tills nu på semestern har vi byggt, köpt mer material och byggt igen.
parallellt hann vi med att fixa till grusplanen, rabatterna och gräsmattan för att allt skulle hinna bli fint och färdigt till sommaren.
Men nu är det äntligen färdigt! Här kommer några bilder. Vi är väldigt stolta!
Vi har fått precis det vi ville - parkeringsplats och förvaringsplats, stort förråd med snickarverkstad och en uteplats med hälften under tak och hälften i halvskugga. Vi har fått en skyddad plats utan insyn i trädgården så att vi nu kan njuta av vår trädgård.

Speciellt nöjd är jag med de två äppelträd som vi byggde in - träden ger halvskugga och insynsskydd.

Med facit i hand kan man väl säga att det här var ett väldigt stort bygge för 2 heltidsarbetande personer att genomföra. Och med tanke på att vi inte heller är 25 år unga längre (utan nästan dubbelt - var) så var nog det här det sista riktigt stora byggprojektet vi gör tillsammans. Kroppen säger ifrån. Nästa gång (om det blir nån nästa gång?) får det bli hantverkare. Å andra sidan hade det här bygget blivit alldeles för dyrt om vi skulle ha anlitat hantverkare för hela bygget. Idén att beställa hela bygget i byggsats var bra och fungerade väl. Det var också värt pengarna att beställa färdigmålat virke.

Ett stort tack till syster arkitekten som har varit snäll och ritat alla mina goda idéer på papper tills det till slut blev detta! Tack också till Mannen som är min stora hjälte och alltid genomför mina drömmar och goda (?) idéer!

Om nu bara solen och sommarvädret kommer till Sverige så skall vi sätta oss i solstolarna och njuta resten av semestern!

1 kommentar:

  1. Vilket bygge!! Men superfint blev det, mysigt att kunna sitta på uteplatsen under träden och njuta ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...