måndag 30 juli 2012

sommarlättja?

jag vet, jag har inte riktigt orkat blogga de senaste dagarna... Men å andra sidan ser jag av statistiken att ni inte heller läser bloggar när det är soligt ute ;)

GP drar in sin Bostadsbilagan på sommaren och husannonserna är färre. Häromdagen hade GP en artikel (hittar den tyvärr inte på nätet) där man frågade husspekulanter om de var aktiva på sommaren också. De flesta svarade att de gärna tittade på hus på semestern också. Mäklarna upplevde att de flesta hussäljare avslutar affären innan semestern eller väntar till hösten med att lägga ut sitt hus till salu. Samma GP hade tidigare en artikel om att det är många som ägnar semestern åt att fundera över att de vill ha ett nytt jobb och också söker nytt jobb på semestern. Om semestern är en tid att fundera över nytt sätt att leva - nytt jobb och/eller nytt hus - så kanske mäklarna och hussäljarna skulle vara ännu mer aktiva på sommaren. Det är nu husspekulanterna har tid!?

bild lånad från GP Galyna Andrushko/Shutterstock.com

Eller så pysslar vi husägare med de hus vi har på semestern? Apropå semesterstatistik hittar jag i GP en artikel om "Resorna vi drömmer om" statistik på vad vi mest längtar efter (tydligen?):

Vilket av följande önskar du dig mest?
1. En resa, 30 %
2. Ett nytt hem, 25 %
3. En ny bil, 15 %
4. Ett landställe/sommarhus, 14 %
5. En ny båt, 3 %

En resa kanske är mer uppnåelig att önska än ett nytt hem? Men ganska många procent handlar om boende...

Tills vi hörs igen - fortsätt med sommarlättjan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...