onsdag 22 augusti 2012

kärleksrenovera


"Man läser ofta om äktenskap som drabbas av "renoveringsdöden". Men för det här paret har de ständiga projekten i stället lockat fram passionen. De har renoverat tre hus, är nu inne på det fjärde, de har gift sig, fått två barn - och är kärare än någonsin!"
 Citat från Expressen "Deras knep - kärleksrenovera ihop".  Här handlar det om att renovera hus inte om att renovera parförhållanden. Eller kan det kanske vara detsamma? Mannen och jag brukar ofta skratta över att vi gör saker "tillsammans" - som att riva ett garage, isolera eller nåt annat "trist". Men vi gör ju något tillsammans - det är viktigt! Jag tror att ännu viktigare är att planeringen, drömmarna och målet är gemensamt - vi skapar något för oss. Så det är alltså all renovering som gör att jag och Mannen fortfarande är gifta? ;)

Fler citat från Expressen:
Vår relation har snarare blivit starkare av att vi renoverat, att vi haft en gemensam vision om något och sedan lyckats med den, säger Sandra.

Passionen för att renovera var kanske inte något som fanns där från början, däremot beskriver de att de ville göra saker tillsammans och att de båda gillar utmaningar.

Ett renoveringsprojekt­ är ett sätt att få en spegling­ på sin kärleksrelation. Som jag ser det finns det en hel del likheter mellan en kärleksrelation och ett renoverings­projekt - ett renoveringsprojekt innehåller massor med utmaningar­ som både kan leda till en fördjupning i kärleksrelationen men som också kan sätta ljuset på brister och på så sätt leda till att relationen spricker och man går skilda vägar. Om man, liksom med en renovering, ser en relation­ som en förändrings­process som båda deltar i, har man större chanser att få relationen att hålla, bland annat för att man då bättre klarar perioder av förändring­ och utmaningar.

P.S ni vet väl att det ultimata testet för ett äktenskap är att tapetsera tillsammans?

Krama varandra! Läs också inlägget "inreda - till vilken lycka?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...