måndag 27 augusti 2012

slottsvilla i Paradiset

och vad är en slottsvilla? Och var ligger Paradiset? Jo, Paradiset ligger tydligen i Partille och en slottsvilla är en sådan här fastighet:

Paradisvägen 11 Partille, pris 10 000 000 kr.Mäklaren skriver: "Med ett underbart läge på en klippa och inbäddad i grönska ligger denna unika slottsvilla anno 1919 med en fantastisk utsikt över Partille, Sävedalen och Göteborg. Slottsborgen ligger i gamla Partille Villastad, mer känt idag som Paradiset som är en lummig oas högt upp och ett vackert kuperat område med naturen i närheten. Fastigheten byggdes från början av den tyske industrimannen Ernst Harbeck och är enastående vad avser både byggnadsstil och läge"
Lite annorlunda med tyska väggord kanske?

Maffigt! Vilket läckert hus. Slottsvilla, ja det har ju ett torn och då är det ju ett slott, men kanske inte stort nog för det - så då slottsvilla. Ja tack!

Not 2012-11-27 "Borgen i Partille såld" skriver GP.se. Citat från artikeln nedan:
Skandalomsusade "Borgen" i Partille med priset tio miljoner är nu såld. Köpare är kommunala Partillebo.
Det handlar om en exklusiv villa i nationalromantisk stil med en brokig historia som härbärgerat alltifrån lyxbordell, Hare Krishna och en excentrisk fabrikör.

Mäklaren Bjurfors har i höst inte haft någon större kö av spekulanter till den röda tegelborgen uppe på klippan vid Kyrkåsberget. Det rör sig om ett speciellt objekt och en prisklass mer vanlig i Örgryte eller Hovås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...