fredag 24 augusti 2012

tv-serier motsatser

det är ont om bra tv-program på sommaren (om man som jag inte gillar OS). Av alla mina favorithusprogram så visas det bara gamla repriser. Så ibland spelar jag in lite udda tv-program. Härom dagen såg jag två helt olika husprogram om samma stad - New York.

Först "Clean House New York". Hemskt, äckligt, deprimerande. Amerikansk artikel om serien här. TV3 om serien här. Det är väl inte riktigt New York's topskikt som är med i detta program, men vilken massa värdelös skit dessa människor har lyckats samla på sig! När prylarna har sålts renoverar programledarna deras hem för pengarna. Tyvärr inte ens särskilt snyggt men det blir ändå bättre.
"New York is known for some truly spectacu lar real estate, but soon you'll get a peek into some of the city's trashiest homes."... "There are so many different living options in this city and each presents a unique organizational challenge -- from a studio apartment in Chelsea, to a spacious brownstone in Brooklyn."
"Nina Ferrer och Michael Moeller är berömda designers och programledare för den inspirerande serien Clean House New York. Vi ser några av storstadens allra värsta mardrömsbostäder transformeras till vackra och trivsamma hem. Se hur det går till att göra sig av med de orimliga mängder saker deltagarna äger. Se sedan hur de tjänar pengar på att sälja sina prylar, och hur pengarna slutligen investeras i att renovera och göra om deras hem till inbjudande oaser."

Sen såg jag "Million Dollar Listing New York" på TV8. Programsiten här.
"Svenska mäklaren Fredrik Eklund har sålt lägenheter till Cameron Diaz, John Legend och Daniel Craig. Nu är han en av huvudpersonerna i Million Dollar Listing New York. Här får vi se de exklusivaste objekten på Manhattans svindyra bostadsmarknad. Det är bostäder som de flesta av oss bara kan drömma om. Nu är det dags för den amerikanska östkusten att visa sina exklusiva fastigheter. Million Dollar Listing New York följer tre av Manhattans mest ambitiösa mäklarfirmor, och ger tittarna en inblick i den aggressiva bostadsmarknaden i New York, där man gör affärer för miljontals dollar utan att blinka."


Ett fullständigt överdåd av lyx och pengar och rika människor. Den svenska mäklaren Fredrik, det är han som tidigare hade en karriär som gayporrskådis... (mer här och här). Citat "det känns så newyorkigt att vara mäklare".


Jaja, livet (och boendet) är orättvist - även i New York. Hoppas vi får se bättre husprogram på TV i höst. Skulle inte göra något med något nytt faktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...