fredag 14 september 2012

bo i Alingsås

i Alingsås anordnas i helgen "BoDagar i Alingsås - en hemtrevlig mässa".

Bilden lånad från BoDagarnas hemsida
Kommunen (antar att det är kommunen som arrangerar detta?) skriver om boende i Alingsås:
"Charmiga trähus, mysiga uteserveringar och romantiska kullerstensgränder är det första som möter ögat. Den som stannar lite längre upptäcker snart att Alingsås är mycket mer än så. Bara 30 minuter från Göteborg finns ett stort utbud av olika slags bostäder. Vill du bo på landet finns underbar landsbygd och natur i Alingsås kommun. Att hitta ett läge nära en vacker skogsjö är inte svårt. Vill du bo i centrala Alingsås har du ändå natur och sjöar strax intill. Här bor du i en levande och aktiv stad med ett modernt utbud av aktiviteter, näringsliv, service och kultur. En stad där det är enkelt att känna sig som hemma, helt enkelt."
 Det stämmer - Alingsås är en härlig stad att bo i! Mycket fin shopping, nära naturen med bad bara några kvarter bort. Här finns lugn och stillhet men ändå något att göra. Utelivet ska jag inte uttala mig om eftersom jag inte är i den åldern att jag är "ute i svängen" sådär väldigt ofta. Här finns olika skolor och den service som behövs. Inklusive ett sjukhus med kvällsöppen akutmottagning, helgöppna apotek och stora livsmedelsaffärer.

Kanske glömmer/döljer sådana här mässor dock att det finns en del nackdelar?

Det finns inte många jobb att få i Alingsås, särskilt inte för högutbildade som vill bibehålla sin lön. Då måste du pendla. Åker du bil så var beredd på köer på väg in till Göteborg, många olyckor på E20 och att trängselskatten införs vid årsskiftet. Vill du åka kollektivt så skall du veta att Västtrafik höjer och höjer kostnaderna för tågbiljetterna. Kommunen har tagit bort det stora flertalet parkeringar för pendlarna för att bygga en ny Arena. Arenan kommer innehålla ett parkeringshus när det blir färdigbyggt, men gissningsvis kommer det att kosta att parkera där? I senaste Alingsås tidning kunde man läsa om "Trängselskatt skapar parkeringsbrist i stan".Det anordnas sällan något drogfritt (eller inga evenemang alls för de som är under 18 och inte kan gå till Stora Hotellet och festa vilt?) för tonåringar, det finns helt enkelt inte mycket för dem att göra. D.v.s för de ungdomar som sportar finns det en hel del men ungdomar gör ju gärna annat på helgerna också? Det finns tydligen en hel del droger även i Alingsås att frestas av istället.

Bosätt dig inte utanför staden. Om du ändå envisas så finns det dock mycket billiga boenden där (läs då först Sagan om den lilla familjen). Vårgårda kommun är t.ex. känt för att ha Sveriges sämsta skola. Herrljunga ligger långt bort. E20 norr om Alingsås är en av de farligaste vägar som finns i Sverige med en rad olyckor (här och här). Söder om Alingsås ligger närmare Göteborg och därmed är det dyrare att köpa fastighet där.

Det finns inga hyreslägenheter att få tag på i Alingsås (boverket här). Du är hänvisad till att köpa en nyproducerad dyr bostadsrätt. Det finns ett antal mycket stora dyra och fina fastigheter till salu. Mellanskiktet av villor ser det ut att vara lite tunt med om man studerar mäklarnas annonser. Alingsås är känt för att vara ganska dyrt att köpa fastighet i - det har med närheten till Göteborg att göra. Fast å andra sidan är det ju inte så dyrt om man jämför med Göteborg...

Så vissa detaljer glömde de kanske att nämna på BoDagarnas hemsida? Men å andra sidan, lyckas du hitta ett boende så tveka inte att flytta till Alingsås!

Not 2012-09-15: från Alingsås Tidning:
"Årets Bodagar har också ett annorlunda inslag där Kommunistiska partiet hade slagit upp ett tält vid ån mellan torgen.
-- Tältet är en möblerad tvåa med strandläge och den har toa, vatten och avlopp inom 50 meter, säger Elsa-Lena Åström.
Här ville partiet lyfta frågan om billiga hyresrätter för unga och pensionärer, en stor bristvara i samhället, och man gjorde det på ett minst sagt humoristiskt sätt."

2 kommentarer:

 1. Hej. Du har en väldigt inspirerande blogg när det kommer till bilder. Men jädrar vad du är negativ i din text mest hela tiden. Tråkigt när den som sagt är väldigt intressant att kika in på. Vad är syftet med bloggen? Inspirera eller bara framföra dina egna åsikter och tycken?

  SvaraRadera
 2. Du kanske har rätt - jag skall försöka bättra mig!

  Men jag tycker ibland att bloggar kan bli lite "pluttinuttiga". Mitt syfte är nog delvis att väcka åsikter - därför försöker jag att visa fina lyxiga spännande hus - men också i en del blogginlägg ifrågasätta lyckan med "det perfekta hemmet". Hur viktigt är det egentligen? Och vad är perfekt? En viss ironi vill jag gärna ha med också!

  Och jag vill gärna veta vad andra tycker!!!

  tack för din kommentar Malin!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...