tisdag 18 september 2012

inga fler husannonser?

mannen på bilden vill förneka oss hemnet-knarkare att ägna oss åt vår favorithobby - att titta på husannonser för hus som vi inte har den minsta tanke på att köpa:


Fastighetsmäklaren Erik Olsson försöker först sälja utan nätannonsering för att vinna tid och slippa marknadens misstro.100 dagars liggtid är en mardröm för en mäklare. "Spekulanter börjar direkt fundera varför bostaden inte sålts. Är det något fel på den? Hur mycket kan man pruta?"
Citatet är från di.se "Mäklarchefens nya försäljningsknep"
Erik Olsons mäklarfirma har nyligen börjat pröva ett nytt grepp – att först försöka sälja utan att annonsera ut bostaden på Hemnet. Orsaken är att han vill minimera långa liggtider.
Så nu skall alltså vissa utvalda spekulanter i mäklarnas register erbjudas att köpa fastigheterna? Och alla andra dödliga utan golfspelande mäklarvänner får inte ens veta vilka hus som är till salu? Bara för att spekulanterna överlistat mäklarnas sätt att lägga ut - ta bort - och återigen lägga ut fastigheter på Hemnet och andra hus-siter? Du Erik, jag tror inte folk är dumma. Jag tror att det är du som inte vill ha några nyfikna människor eller människor som inte är 100% kreditvärdiga på dina visningar. 

En artikel från Dagens Svenskbladet - "Chockökning av Hemnetberoende" gör dock gällande att Erik ovan kan rädda många människor från sitt husannonsberoende:
Likt porrmissbrukare sitter Hemnetmissbrukare i åtskilliga timmar nattetid för att titta på precis varenda bostad i hela kommunen. Dagen som följer är Hemnetmissbrukaren trött, lynnig samt ofta missnöjd då de sett åtskilliga bostäder de inte haft råd med.


Erik skulle bli ännu oroligare om han läste det här inlägget - "Så tjänade vi 100 000 kronor". Tänk att det finns människor som kan sälja sina lägenheter själva, utan Erik och hans mäklarkompisar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...