onsdag 24 oktober 2012

programidé för Tv-serie

apropå mitt inlägg om TV-hösten så har jag ett förslag till programansvariga på samtliga Tv-kanaler. Jag föreslår ett nytt Tv-program. En svensk TV-serie som inte är ett plagiat på de utländska serierna utan ett nytt program. Jag är ju inte den enda svensk som gillar hus- och inredningsprogram på TV.


Avsnitt 1 - en ung familj vill köpa hus (välj en vanlig ung familj utan massor av pengar och erfarenhet). Lyxfällan utreder ekonomin, något mäklarteam från "såld på hus" (kommer ni ihåg den serien?) hjälper paret att hitta ett lämpligt hus. Ungefär som det engelska "Ett hus på landet". Familjen får se tre lämpliga hus och väljer ett. Familjen köper huset - som sannolikt har  förbättringspotential/renoveringsbehov.


 Avsnitt 2 - Familjen får tips från arkitekt och inredningsarkitekt/inredare om hur planlösning och inredning kan förbättras. Anders från "Arga Snickaren" hjälper dem ta redan på vilket jobb som är mest akut att åtgärda för huset utifrån tidigare gjord besiktning av huset. Kanske behöver taket läggas om, elen dras om, en vägg flyttas. Praktiska råd och tidsestimering. Lyxfällan gör upp budget för de mest prioriterade renoveringsjobben.


Avsnitt 3 - Familjen får hjälp av "Arga Snickaren" eller "Bygglov" att åtgärda ett problem - kanske nytt badrum, nytt kök eller inredning i ett rum. Familjen flyttar in och tillsammans med inredningsarkitekten visas hur befintliga möbler och inredningsdetaljer kan användas tillsammans med nytt. Slutet gott allting gott. Familjen har ett nytt hem, utan akuta problem som de ekonomiskt klarar av!


Sen börjar vi om med en ny familj med tre avsnitt...

Om ett år körs en repris med tillägget att vi får se hur det har gått efter ett år. Hur gick det med renoveringen? Hur gick det med ekonomin? Hade de nytta av inredarnas tips? trivs de med sitt hus?

Kom ihåg var idén kom från bara, jag vill ha stim-pengar eller vad det nu heter. Och snälla kan vi slippa Martin Timell och Ernst - vi har liksom sett nog av dem...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...