onsdag 2 januari 2013

textil och öppen planlösning

"Modern arkitektur med öppna planlösningar och stora fönsterpartier ställer helt nya krav på textil i våra hem" konstaterar DN.se Bostad i en artikel här.

Problemet med stora glaspartier är ju: "Den härliga fönsterväggen mot söder förvandlar rummet till en bastu när solen ligger på. Och det fem meter höga glaspartiet i vardagsrummet, som är öppet upp till nock, gör insynen total. Speciellt på kvällen när lamporna är tända och mörkret faller utanför."

Med hårda stengolv och stora glaspartier studsar dessutom ljudet fram och tillbaka. Det slamrar från det öppna köket och det plippar och piper från alla apparater vi omger oss med. – Ibland kan jag tycka att det inte längre är funktionen som styr hur våra bostäder ser ut. En stor altan, tjusig utsikt och läckra ytskikt gör kanske att köparna inte tänker på att planlösningen är opraktisk.

Jag hittade en blogg med mycket bra information om gardinstänger, draperier och gardiner här. Jag har lånat bilden nedan från Maria som också har skrivit en bok om gardiner och draperier.


Olika sätt att skärma av och stänga ute ljus kan du hitta här.


Kolla också det här inlägget med snygga lösningar för att ibland kunna begränsa den öppna planlösningen.
Jag har också skrivit om ljudabsorbenter tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...