onsdag 13 februari 2013

apropå att äga slott

så kan du hos kronofogden köpa ett mycket billigt slott/stort hus (eller om du så vill ett mycket förfallet stort hus). Skruvshult, Solhöjden 103 A-G, Berga, marknadsvärdet anges till 1 000 000 kr.
Från Kronofogdens beskrivning: "Hotell- och konferensanläggningen Solhöjden, fd Elsabo Herrgård. Huvudanläggning består av sex byggnadskroppar. Utöver finns det nio mindre byggnader. Huvudbyggnaden och villan bedöms vara rivningsmogna på grund av skador från en brand 2010. Byggnadsbeståndet har stått ouppvärmt. Den taxerade uthyrbara arean är 5 340 kvm. På grund av skadorna på vissa av byggnaderna bedöms det reella uthyrningsbara arean vara 4 000 kvm."

Slottet reas ut till vrakpris - har du råd? skriver Expressen.
Citat från artikeln: "Sven Mårtensson på kronofogdemyndigheten i Helsingborg tror att huvudbyggnadens skick kan komma att påverka intresset. – Det är ett väldigt svårsålt objekt och det är inte det största turist- och konferensområdet i Sverige. Intresset kommer inte att bli gigantiskt, säger han."
Enligt det värdeutlåtande kronofogden låtit göra bedöms huvudbyggnaden och en villa som rivningsfärdiga. Slottet auktioneras ut den 26 februari.

denna facebook-sida berättar brukspatron själv, P G Tamm &co (?), om husets historia. Allt på facebook är inte sant, glöm inte det. Nedan bilder lånade därifrån:Cornucopia? skriver också om Slott och 15 hektar för 1 MSEK hos Kronofogden - "Men det lokala läget är förstås förträffligt, på en solig höjd över en sjö i mörkaste Småland."

Expressen skriver också Köp ett slott – Carl Jan Granqvist har tre! Så varför inte - passa på nu när det är billigt.
citat från artikeln: "Vad är väl en bal på slottet? "Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig och dötrist och tråkig och alldeles...alldeles underbar!". En välfylld plånbok – eller en högvinst på lotto – kanske kan hjälpa dig att förverkliga drömmen om en egen slottsbal. Just nu är nämligen flera maffiga slott, herrgårdar och gods till salu i Sydsverige"
och "Vem är det då som köper ett slott i dag? - Framgångsrika företagare och lantbrukare är de vi främst ser som intressenter. Längre tillbaka var sällan lantbrukare med och slogs om herrgårdarna, men sedan 15 år tillbaka är de med som jämbördiga spekulanter. Finansmän och återvändande utlandssvenskar är också typiska kunder, säger Dag Magnusson."
bild och bildtext lånade från Expressen: UTSIKTEN. "Det är som en Anders Zorn-tavla. Verandan är min favoritplats i huset". Fotograf: Emil Nordin
 Jag har förut bloggat om Bryngenäs Slott, Wenngarns Slott och andra slott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...