måndag 25 februari 2013

ekonomiskt att köpa fritidshus?

alltså vad är skillnaden? Jo, jag ser att det ena köpet är som privatperson (=dyrt) och det andra som handelsbolag (=billigare). Men att bilda ett handelsbolag för att få köpa ett hus kostar mig veterligen inte så mycket? Antar att köparen tar över skulder och byggkostnader.

Länk 1:


Länk 2:

Huset och läget gillade jag jättemycket! Och helt i överensstämmelse med denna artikel artikel från Affärsvärlden "Guldläge att hyra ut stugan"
Nya skatteregler gör det mycket gynnsammare att hyra ut fritidshus, villor och bostadsrätter i andra hand. Det skattefria beloppet har dubblats.
Från och med i år får privatpersoner hyra ut sin bostad för upp till 40 000 kronor per år utan att betala skatt. Tidigare var det skatte­fria maxbeloppet 21 000 kronor
Annonserna ovan säger:
Fastigheten är ansluten till en väl etablerad och inarbetad internationell uthyrningsservice med låg ersättningsnivå. Huset kan även vara lämpligt att driva som Bed & Breakfast.
Men hur blir det i ett handelsbolag? Inkomster på plussidan och bolagets skulder på minussidan som vanligt antar jag. Borde vid lätt huvudräkning ta många år att löna sig? Fint hus i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...