onsdag 24 april 2013

byggprojekt, att bli klar

om att bli klar med sina byggprojekt handlar den här artikeln  från alltombostad.se om.


Anders tycker: "- Kvinnorna är oftast de som kommer med idéer och de lägger fram idén för mannen. Inga problem, man river en vägg och börjar göra en öppen planlösning. Kvinnorna måste sedan hålla oss män i schack."

Matte tycker: "- Idéerna är många, kanske vill man börja med att renovera matrummet. När man börjat riva en vägg och man ser en öppen planlösning så kanske ännu fler idéer kommer. Ner med fler väggar. Och varför inte renovera hela köket när vi ändå håller på? Det kanske fortfarande finns plats i containern. Allt slängs bort och än så länge har det inte kostat några pengar. Men sedan står man där."

Så - riv inte för mycket! Och till Anders inlägg så kanske jag kan få lägga till att vi kvinnor då inte ska ha så mycket idéer. För det känner jag till själv. Jag har många idéer! Men det är synd om de stackars männen som nästan blir utbrända för att genomföra idéerna (och jobba ihop till pengarna för att förverkliga dem?). Så det är nog bra om båda hjälps åt med att säga stopp - och om båda hjälps åt med bygget. Kvinnor och husbyggande har jag skrivit om förut.

bild lånad från GP.se Arkivbild: Karin Nilsson

GP.se skriver om Hantverkare tar från hemmafixaren. Också en bra lösning. "I den stora renoveringsvågen har den händige hemmafixaren hamnat allt mer i skuggan av professionella hantverkare. En orsak är att allt fler husägare hellre betalar för att få jobbet gjort än gör det själv"

Fakta:

Svenska män lägger i genomsnitt 40 minuter per dag på underhållsarbete, enligt Statistiska centralbyrån, SCB. Det är dubbelt så mycket som kvinnor, men mindre än för 15 år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...