måndag 20 maj 2013

det är ju bara att måla

vårens planer är att måla och inreda uterummet som vi byggde förra året. Golvytan är ca 6,50 * 3,20 takhöjden 2,80 på mitten (lutande tak). Först klädde vi alla innerväggar med billigaste trä - råspont. Meningen var att få en lite "utomhuskänsla". Kostnad; några (fler än 2) tusenlappar. Arbetet klart, check (fast 2 bilder nedan är från förra sommaren).I helgen började vi måla, en gång grundmålning och två lager färdigstrykning. Inklusive lite täckplast, mögeltvätt och maskeringstejp slutade notan på strax över 3000 kr. Det var i alla fall planen när vi handlade färgen. I lördags visade det sig att 10 liter grundfärg inte alls räckte så vi fick snabbt köpa en burk till innan de lördagsstängde i färgaffären. 20 liter grundfärg - check.

I söndags målade vi ett lager till och trodde glatt att det räcker nog så. Nej, det gjorde det inte. Jobbet blev inte klart och vi måste köpa mer färg. Så priset blir väl det dubbla mot vad vi beräknade. Och då hade vi rabatt hos företaget och alla penslar fanns hemma.Kanske blir fint till slut? Så här ser det ut just nu:
Sen går det åt två till tre hela helger i tid, minst. Så de där uttrycken som "det är ju bara att måla om", "det fixar vi med lite färg", "måla lite vitt bara" - de är falska...

Verklighetens husrenovering/byggande.

2 kommentarer:

  1. Men fint blir det! :) Älskar trädet i altanen för övrigt. Vill också ha så. Men då måste jag först plantera ett vuxet träd där, hm...

    SvaraRadera
  2. Tack snälla! Ja trädet är jag nöjd med. Titta längst till höger i bilden överst så ser du att det finns ett träd till vid väggen, det var på millimetern att det kunde stå kvar det också. Mannens kommentar var - "vi tar fram motorsågen". Neeej, sa jag ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...