onsdag 8 maj 2013

Vintersol, TV-serien

jag har följt programmen "En plats i solen - vintersol" under vintern, de är slut nu men finns säkert på någon slags play-kanal.
"Vi följer en rad solsökare när de beger sig till varmare breddgrader i hopp om att finna ett nytt hem. I varje avsnitt får spekulanterna se ett gäng fastigheter, utforska området omkring dem och ta del av praktiska råd och tips från programledaren Laura Hamilton. I den nya serien hjälper hon köpare att hitta det perfekta semesterboendet i vintersolen."

De andra programmen "Ett hus på landet", "Ett hus vid havet" och allt vad programmen i den serien heter är så gamla. De är från 2005, 2008 eller så. Priserna stämmer inte alls. Men nu - efter The Recession" (hur stavas det?) - har de spelat in programserien Vintersol. Här är priserna från 2011-2012 och plötsligt blir serien intressant att titta på. Priserna har sjunkit med upp till 40% och det blir realistiskt att köpa ett boende i solen. Jätteskoj. Och att jag funderar och är intresserad det har jag berättat förut.  Vill ha!

"Två miljoner tomma bostäder i Spanien"
"Priserna på fastigheter rasar på allvar i Spanien. Huspriserna sjönk med 11,2 procent bara under juli månad. Sedan finanskrisen 2008/2009 har huspriserna i snitt gått ned med 31 procent i Spanien."
"Superrea på hus i Spanien"
"Så vill du ha en lägenhet intill Medelhavet, eller kanske en bit upp i bergen? Nu är tillfället att slå till."
En kommentar gör gällande att: " Sprid istället den verklighet som råder och informera om att det är svårt att få något sålt och att utannonserade priser bara är vad säljmäklaren försöker med - så en PRUTMÅN med snarare 29% finns i det priset..!  Priserna SKA vara ner mellan 30-70% från nivån för 4 år sen."
Spanien är jag inte så intresserad av, hellre södra Frankrike. Men även där har priserna gått ner.  Jag tänkte blogga om lite idéer mm angående semesterboende i utlandet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...