tisdag 4 juni 2013

byggsommaren - orkar du?

Blir det så här? Och är det en möjlighet eller ett hot för dig?Glöm inte vad Mia Skäringer skrev länk. Och apropå det - är den skrevande mannen nedan kung eller inte? "Att bygga stort är en livsstil" säger annonsen från ett stort byggvaruhus i Sverige, "bygga ytterligare en altan fast vi redan har tre, för att vi aldrig orkar ligga med varandra längre" skriver Mia Skäringer!


Konkret råd - beräkna tidsåtgången för ett begränsat projekt, ta det gånger två. Gör samma med budgeten. Sätt av de veckorna/dagarna till bara byggande. Sätt av pengarna. Sätt också av tid tid till att umgås, mysa och vila - det behöver inte bli dyrt men åk gärna bort från byggröran några dagar. Det blir lättare att slappna av då.

Mannen och jag har sex meter plank att bygga och måla och lite småfix men inte mer i sommar. Vi har vett att göra andra saker också nu för tiden. Men många många somrar har jag tillbringat med evighets-stora byggprojekt. Vi har velat det och det har varit skojigt - men tufft.

Läs också Byggprojekt, att bli klar. Inreda - till vilken lycka. Sagan om den lilla familjen och drömhuset. Eller se vilket som helst av programmen Arga Snickaren.

Och bara för att retas så kommer jag resten av veckan att visa bilder på hur fint ett hus kan bli! Om man antingen har massor av pengar att leja hantverkare eller lägger ner hur mycket tid som helst själv ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...